Deze week start de bouw van de wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder.
Deze week start de bouw van de wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. Foto: G.J. Schultz

Bouwen in Weespersluis gaat beginnen

Buurt / wijk

WEESP - De komst van de wijk Weespersluis gaat een grote invloed hebben op de stad Weesp. Deze week start de bouw van de eerste woningen en dus is er sprake van een mijlpaal.

De ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen start met de bouw. Vanaf deze week wordt de heistelling aangevoerd, waarna het heien voor de eerste 24 woningen kan beginnen.

In totaal komen er in de polder ten noorden van het Weesper NS-station 2750 woningen, verdeeld over drie wijkjes. Verder is er veel ruimte voor groen en er komt een recreatieplas. De wijk wordt in fases gebouwd, uitgesmeerd over circa tien jaar, afhankelijk van de belangstelling op de woningmarkt. Op dit moment loopt het storm: er is veel meer vraag naar de woningen dan aanbod.

De planning is om nog voor de zomer in verkoop te gaan met de volgende fase. De zandvlakte op deze actuele luchtfoto van Weesper vliegenier G.J. Schultz geeft aan waar Weespersluis komt. Het sluit aan op het project Leeuwenveld, de nieuwe woningen die in de afgelopen periode zijn verrezen nabij de Leeuwenveldseweg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant