Het dronemodel van architect Martin Lette. Het geeft een beeld in welke richting het bouwplan voor de kerktuin zal gaan.
Het dronemodel van architect Martin Lette. Het geeft een beeld in welke richting het bouwplan voor de kerktuin zal gaan.

Herenakkoord over stadsboerderijen in kerktuin

Buurt / wijk

WEESP - "We zijn eruit", melden Wim Nagel en Kees Sietsma over het concept bestemmingsplan voor drie stadsboerderijen in de tuin van de Laurentiuskerk. De buurtbewoners en kerkeigenaar Cees van Vliet zijn na een periode van intensief overleg tot een herenakkoord gekomen over hoe nu verder.

Van Vliet wil de woningen bouwen om de transformatie van de kerk te financieren. Bewoners van de Kerklaan en omgeving kwamen, onder aanvoering van Sietsma en Nagel, in het verweer. Zij waren kritisch op onder meer de nokhoogte en de grootte van de woningen.

Dronemodel
Sietsma meldt: "De buurtbewoners hebben het op prijs gesteld dat Cees van Vliet half november 2017 het initiatief heeft genomen om rechtstreeks met ons te gaan onderhandelen. Vanaf dat moment kregen wij de gelegenheid om het 'dronemodel' van de architect Martin Lette te presenteren." Dat model leidde tot een voor beide partijen beoogd resultaat. Tijdens een buurtbijeenkomst op woensdag hebben ook andere buurtbewoners daarmee ingestemd, meldt Sietsma.

Blij
Ook Cees van Vliet laat weten blij te zijn met het bereikte resultaat. Het is de tweede doorbraak in korte tijd: deze week werd bekend dat ook de bezwaren tegen de transformatie van de kerk zijn ingetrokken.

Drie deelplannen
Het totale kerkplan bestaat uit drie delen: herstel toren (geen bezwaar), transformatie kerkgebouw (geen bezwaar meer) en drie woningen in de tuin. Alleen voor die woningen moet de procedure tot wijziging van het bestemmingsplan nog worden ingezet bij de gemeente. Het draagvlak in de buurt betekent dat Van Vliet dat met een geruster hart kan doen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant