Nederlands Kampioen Rummikub 2023 in de Wispe Brouwerij
Nederlands Kampioen Rummikub 2023 in de Wispe Brouwerij Foto: Aangeleverd

NK Rummikub 2023: strategisch speelplezier in Weesp

Evenementen

WEESP - Afgelopen weekend was het zover, de meest fanatieke Rummikub-spelers kwamen naar Weesp om te strijden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Rummikub 2023.

Het kampioenschap, dat werd gehouden in de Wispe Brouwerij, stond garant voor een dag vol strategisch speelplezier en gezelligheid. De inschrijvingen waren al snel volgeboekt, wat aantoont hoezeer spelers ernaar uitkeken om hun vaardigheden te testen tegen gelijkgestemden.

Met 200 deelnemers van alle leeftijden, van jong tot oud, werden er in totaal acht potjes Rummikub per deelnemer gespeeld om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de titel van Nederlands Kampioen Rummikub 2023 te veroveren. Er waren volgens de organisatie veel Weespers die aan het evenement meededen. Matthijs Delvers, oud Rummikub kampioen, was er om als jurylid op te treden en zijn expertise te delen. Ook was er een presentatrice aanwezig die de deelnemers gedurende de dag meenam in het programma.

(De tekst gaat door na de afbeelding)

De rode loper lag uit voor de deelnemers. Foto: aangeleverd.

Het hoogtepunt van het NK Rummikub was de finaleronde en de uiteindelijke prijsuitreiking. De spanning was om om te snijden en uiteindelijk kwamen er drie winnaars naar voren, waaronder zich dit keer geen Weespers bevonden. De derde plek ging naar Rikst van Perlo en tweede werd naar Dianne Kwakman. De winnaar was Patricia ter Maat uit Bennebroek, die volgend jaar Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK Rummikub in Polen. Patricia ging niet alleen naar huis met de eeuwige roem als Nederlands Kampioen, maar ook met een geldprijs en een spellenpakket.

Na een aantal jaren van afwezigheid vanwege de corona pandemie was het NK Rummikub een groot succes. Het kampioenschap bracht Rummikub-liefhebbers vanuit alle hoeken van het land samen. De deelnemers kijken nu al vol verlangen uit naar de volgende editie.


Foto: Aangeleverd

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant