De meeste gasten komen uit het buitenland, blijven meestal maar kort en komen voor een bezoek aan Amsterdam. "Ze vinden ons via websites als Trivago, waar wij opduiken tussen de hotels in de Amsterdam-area", legt Jansen uit. Voor menig buitenlander ligt Weesp zo ongeveer middenin het centrum van Amsterdam, terwijl de kamerprijs in Weesp een stuk lager ligt dan in het echte Amsterdam. Bovendien zitten de hotels in Amsterdam ook helemaal vol. Zo komt het Hart van Weesp aan gemiddeld 1700 kamerboekingen per maand.

Weesper kamersleutel

Nu ze hier toch zijn, probeert Jansen zijn gasten zoveel mogelijk op het moois in Weesp te wijzen. Zo wordt de kamersleutel sinds kort geleverd in een boekwerkje met tips voor lokale restaurants. De historie van Weesp staat kort beschreven in meerdere talen. Twintigduizend van die boekjes zijn er gedrukt. Verder staan er leenfietsen voor de gasten klaar waarmee ze een rondje in de mooie omgeving kunnen maken. Maar via de lobby van het hotel kan ook een bootje worden gehuurd. Jansen gaat graag dit soort samenwerkingen met andere lokale ondernemers aan. Vorig jaar werd het hotel vernieuwd en uitgebreid met 22 kamers aan de Herengracht.

Grotere kamers

Daarnaast komt nu de volgende uitbreiding. Dit worden vijf grotere kamers die bestemd zijn gezinnen of voor gasten die wat langer willen blijven dan één of twee nachtjes.