Even terug naar een paar weken geleden. Net op het moment dat we thuis aan tafel gingen - en ik dus mijn telefoon weglegde - klonk het prrrr… Binnenkomend bericht van Hawre Rahimi, raadslid voor de VVD. Hmm, een nogal lange tekst. Vast geen compliment.

Not amused

Rahimi was not amused over een bericht op onze website en moest dat even kwijt, zo las ik - uiteraard pas na het eten. Bron van alle ellende bleek een positief nieuwtje op onze website: er komt extra geld voor het aanpakken van zwerfvuil. 

"Een mooi bericht", zo begon Rahimi zijn appje. "Maar wel jammer dat het zo gekaapt wordt."

Wat is er loos? Voor de zomer heeft Rahimi gewezen op een landelijk subsidiepotje dat de gemeente Weesp kan (of eigenlijk al lang had moeten) benutten voor de aanpak van zwerfvuil. Vervolgens moest hij voor en achter de schermen aan allerlei touwtjes trekken om de zaak via de verantwoordelijk wethouder ook daadwerkelijk in orde te maken; voor iemand van een oppositiepartij nog lastiger dan normaal. Kortom, goed raadswerk! 

Maar het voelt niet fair

Zoals dat dan vervolgens gaat, meldde het college van B en W via een openbaar stuk aan de gemeenteraad dat deze subsidie voor zwerfvuilaanpak eraan gaat komen. Onze redactie pikte dat op en maakte er een kort bericht van. Hawre Rahimi en de VVD staan daar niet in genoemd. 

Tja, hij had ergens wel een punt

Voor Rahimi voelt dat niet fair: het is zijn verdienste, maar voor de buitenwacht gaat de wethouder van GroenLinks nu met de eer strijken.

De eerste gedachte die door mijn hoofd schoot: ja hoor eens, het WeesperNieuws is er niet voor de pr van een politieke partij; regel dat zelf maar. Meteen gevolgd door: tja, eigenlijk heeft Hawre wel ergens een punt. 

De vraag waar ik mee worstelde was: is het relevant om in zo'n berichtje de naam van een raadslid te noemen?

Laat ik hem maar even bellen, besloot ik. Rahimi begroette mij vriendelijk als altijd en ik opende met een knipoog: "Dus jij bent boos op mij...?" We bespraken de boel, begrepen elkaar en ik benadrukte dat alles zonder bijbedoeling was. 

Vraag

"Maar even naar de inhoud, Hawre: is met deze subsidie nu het hele zwerfvuilprobleem in Weesp opgelost?"
- "Nou, ik heb wel een paar concrete ideeën waar de wethouder dat geld aan moet besteden." 

Mooie aanleiding voor een 'follow-up'

En zo kwamen we ergens. Want Rahimi's suggesties hadden nieuwswaarde. Mooie aanleiding voor een 'follow-up'. Een vervolgbericht dus. Waarbij ik het noemen van Rahimi's naam en partij dit keer zeker relevant vond.

In deze redactieblog schrijven we over wat we meemaken op de redactie van het WeesperNieuws en wat ons verder nog opvalt in de stad.