Een onbekende hond heeft voor de tweede keer in korte tijd de schapen van de familie Van Wijngaarden aan de Korte Muiderweg te grazen genomen. Al twee schapen zijn hierdoor overleden. 

De eerste keer dat de hond in het schapenweiland huishield was in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 oktober. Hierbij is een van de schapen verdronken. Andere hadden bijtwonden. Afgelopen nacht was het weer raak. Dit keer heeft de hond ook daadwerkelijk een schaap doodgebeten. Ook andere schapen vertonen bijtwonden en drie schapen moesten vanochtend uit de sloot worden bevrijd. 

Van slag

Conny van Wijngaarden is behoorlijk van slag. Ze houdt de schapen als hobby. "Het was heel naar om te zien. We zagen vanmorgen meteen dat er wat mis was. De schapen waren uit hun doen. Sommige zaten onder de modder en er hingen hier en daar hele plukken wol los. We misten ook schapen. Een aantal zat vast in de sloot. Een vonden we verderop in het weiland dood en aangevreten terug. Het moet een hel zijn geweest in ons weiland vannacht."