Amsterdam wil Weesp helpen bij de uitvoering van het parkeerbeleid. De gesprekken daarover zijn gestart, zegt wethouder Léon de Lange (D66) in ons B en W-gesprek (te beluisteren onder aan dit bericht).

En nee, dat betekent niet dat we bang hoeven te zijn dat we in Weesp tarieven van € 7,50 per uur gaan krijgen. De parkeertarieven blijven vooralsnog een zaak van de Weesper gemeenteraad, benadrukt De Lange.

Helpdesk en handhaving

Het gaat om de uitvoering. "Amsterdam is daar heel bedreven in. Denk aan een helpdesk voor vragen over parkeervergunningen. Of aan handhaving."Dat kun je alleen maar doen met vergunning-parkeren en betaald parkeren

Concreet is het nog niet, maar de wethouder zou graag willen praten over de inzet van de Amsterdamse scanauto: die scant kentekens en kijkt of je betaald hebt. Dat is efficiënter dan, zoals Weesp nu doet, het inhuren van controleurs die door heel de stad moeten lopen.

Discussienota naar de raad

Het parkeerbeleid in Weesp gaat komend jaar flink veranderen. Afgelopen jaar zijn er onderzoeken gedaan en zijn er gesprekken met inwoners geweest. In december komen B en W met een discussienota naar de gemeenteraad.

Het doel is om de parkeerproblemen in met name het centrum en het Herensingelkwartier op te lossen. "Dat kun je alleen maar doen met vergunningparkeren en betaald parkeren", aldus de wethouder.

Beluister het gesprek

Beluister hier het gesprek met de wethouder. Behalve over parkeren gaat het ook over de fusie met Amsterdam en de begroting voor 2019.