Het begin van de nieuwe wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder is er: de eerste woningen van de eerste wijk, Lanenrijk, zijn inmiddels uit de steigers en worden over een paar maanden opgeleverd.

Woonlandschap

'Een ruim woonlandschap', zo wordt de uitbreiding van Weesp in de polder genoemd, met veel ruimte voor water en groen. Een derde deel van het gebied wordt bebouwd. Nu bij de 178 woningen in Lanenrijk fase 1a de steigers weg zijn wordt goed zichtbaar hoe de wijk er straks uit gaat zien. Er zijn veel verschillende woningen, allemaal volgens de Fin de siècle-architectuurstijl. We maakten een rondje.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Veel belangstelling

Circa 160 woningen van het tweede deel dat in deze wijk gebouwd wordt, is deze zomer in de verkoop gegaan. Het gaat om herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande landhuizen. Aan belangstelling voor de nieuwe woningen is geen gebrek.

Aardgas

De eerste 400 woningen in Weespersluis worden nog aangesloten op het aardgasnet. Voor de overige huizen wordt nog een alternatief gezocht.

Nieuwe Weespers

10.000 inwoners erbij, dat werpt ook de vraag op hoe je al die nieuwe Weespers bij Weesp betrekt. Wij schreven daar hier over.