We beginnen in Weesp. Er zijn er dit weekend verschillende voorstellingen voor jong en oud. In Muiden opent zaterdag voor vijf weken een bijzondere schaatsbaan met water uit de Vecht. Vrijdagavond kun je in Hilversum genieten van een benefietconcert voor Wings for Aid van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Hilversumse violiste Janneke van Prooijen en volgende week vertellen de Slimme Jongens in de bibliotheek van Weesp alles over domotica.

Voor de jeugd

WEESP Kinderen kunnen zondag genieten van twee voorstellingen speciaal voor de jeugd, maar zeker ook de moeite waard voor wat ouder publiek. Om 11.00 uur brengt SoWhat in de Van Houtenkerk klassiek, jazz en speelse klanken voor kinderen van 1 tot 92. Een Spanje-Sint-Special met Paella voor Piet, gepeperde noten, Piet´s groove, Sint´s move en componeren met pepernoten, De bisschop valt in de wijn! Met muziek van o.a. Rodrigo, Schumann en Bizet.


Het concert van SoWhat is zondag helemaal in Sinterklaassfeer.

De Noordwachter

Zondagmiddag om 14.00 uur  spelen Marijke en Alexander Bouwens in Theater de City of Wesopa hun nieuwste voorstelling. 'De Noordwachter' gaat over de man die ieder etmaal de maan ophangt, en zijn vriendin de Zuidwachter die de zon voor haar rekening neemt. Ook voor de groene poes en de rode hond zijn mooie rollen weggelegd. De muziek bij de voorstelling is, net als bij vorige voorstellingen, gecomponeerd en uitgevoerd door Gerard van Amstel.

Concert in de Grote Kerk

WEESP Vrijdag 30 november geeft Christine Kamp een concert in de Grote Kerk in Weesp. Zowel vleugel als orgel worden bespeeld. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 10,- inclusief programma en drankje na afloop. Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach, G. Fauré, F. Mendelssohn en L. Vierne.

Schaatsen


MUIDEN In Nederhorst den Berg kan al geschaatst worden op de tijdelijke ijsbaan bij De Blijk, maar vanaf zaterdag opent ook in Muiden een bijzondere tijdelijke schaatsbaan. Vijf weken lang kan er op het terrein van de Schoutenwerf in Muiden geschaatst worden. Op water uit de Vecht. Op de plek waar volgend jaar onder meer appartementencomplexen verrijzen ligt tot en met zondag 6 januari ijs. De schaatsbaan is de hele week open. Op maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur. In het weekend kan er geschaatst worden van 10.00 tot 21.00 uur. Kinderen tot twee jaar mogen gratis de baan op. Kijk voor informatie op de speciale Facebooksite Schaatsen op de Werf. Daar staan ook filmpjes en foto's van het opbouwen van de baan en het ijsmaken.

Slimme Jongens


WEESP De Slimme Jongens verzorgen volgende week een bijeenkomst over domotica in de bibliotheek. Met behulp van domotica kunnen mensen veel zaken in hun huis automatiseren. Dit kan de bewoner veel voordelen bieden op het gebied van energie, comfort en veiligheid. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Zo is het mogelijk om een huis met één druk op de knop in de juiste sfeer te brengen voor bijvoorbeeld visite of televisiekijken. De themaochtend is donderdag 6 december van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek. Gratis entree.

Benefietconcert voor hulpdrones


HILVERSUM Vrijdag 30 november staat de tweede editie van Wings for Aid op de culturele agenda van Hilversum. Net zoals vorig jaar treedt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op voor het goede doel. De Hilversumse violiste Janneke van Prooijen staat samen met de orkestleden op het podium. De locatie is de Korporaal Van Oudheusdenkazerne aan de Noodweg 37. Om 20.30 uur begint de muziek. Naast de bezoekers een mooie muzikale avond te bezorgen is het doel om geld in te zamelen voor de Hilversumse stichting Wings for Aid, die zich inzet voor de ontwikkeling van zelfsturende hulpdrones. Kaarten voor dit benefietconcert kosten 35 euro per stuk. Dat is inclusief kop koffie of thee en drankje na afloop. Personen jonger dan 25 jaar betalen 25 euro entree. Bezoekers moeten wel legitimatie meenemen. Meer gegevens zijn te vinden op www.wingsforaid.org/concert.