De succesreeks van The Victory begon pakweg anderhalf jaar geleden met een droom van Weesper tafeltennissers Fjodor Rademaker en Frank van der Wurff. De twee hadden elders ondertussen wel hun sporen verdiend op hoog niveau, maar het warme gevoel van 'hun cluppie' The Victory begonnen ze wel te missen. Ze besloten terug te gaan, tafeltennissen met een paar vrienden. Dat leek ze wel wat, maar als echte sportmannen bleven ze fanatiek. Voor de lol gaan tafeltennissen? Dat nooit. Met The Victory proberen een paar stappen omhoog te zetten? Dat leek ze wel wat.

De allereerste stappen bleken nog een taaie klus

Hoe ver kun je met het bescheiden The Victory komen? Het was maar de vraag. Vol goede moed startten ze op het niveau van de derde divisie, het bleek een taaie klus. "Het was voor zowel Fjodor als voor mij echt wennen", vertelt The Victory-speler Frank van der Wurff. "We deden twee of drie stappen terug en we hadden echt wel moeite met het niveau. Maar we hadden ons voorgenomen om te zien waar het schip zou stranden. Het kostte wat pijn en moeite, maar we konden toch promoveren naar de tweede divisie."

We deden eerst twee of drie stappen terug en we hadden echt wel moeite met het niveau

Het promoveren smaakte naar meer. Voor de start van het seizoen meldden zich twee nieuwe gezichten: Hans den Blanken van TTV Hilversum, een oude tafeltennisvriend van de Weespers en, nog verrassender: Arturs Reinholds, de nationaal kampioen van Letland meldde zich aan de 's-Gravelandseweg. "Dat waren twee echte aanwinsten voor ons. We kenden zowel Hans als Arturs door en door en spelen of trainen al jaren met of tegen ze. Het is dan ook echt niet zo dat het eerste team van The Victory zich gaat ontwikkelen tot 'vreemdelingenlegioen'. Dat willen we koste wat het kost voorkomen. We willen het vriendenteam blijven dat mensen ook herkennen, ook op de club. Hans kwam wel vaker langs om te trainen en was al een bekend gezicht, Arturs kennen we van tafeltenniskampen en is razendsnel geïntegreerd binnen de club. Het is ook zeker niet zo dat hij even snel komt om zijn wedstrijdjes te spelen en daarna weer gaat. Los van dat hij met ons zijn wedstrijden speelt, geeft hij training aan de jeugd."


Anderhalf jaar geleden: de promotie naar de tweede divisie. 

Hoe verder The Victory komt, hoe meer steun van de supporters

Met twee sterke spelers erbij bleek van de tweede divisie promoveren naar de eerste geen lastig verhaal. "We hebben echt een sterk team gekregen. Los van dat we allemaal goed kunnen tafeltennissen, zijn we ook een hecht team en dat speelt zeker mee. Voordat het seizoen startte hebben we ons heel goed voorbereid, veel getraind en echt aan de teamgeest gewerkt. Dat heeft zich wel uitbetaald. We hebben elke wedstrijd met enthousiasme benaderd. Langzamerhand merk je ook dat het op de club meer gaat leven. Elke keer als we spelen loopt het clubhuis vol. Twee jaar geleden kwamen er hooguit vijf supporters kijken als we speelden, nu zit de zaal vol. Gesteund door al die supporters konden we in de eerste divisie ook goed meekomen."

Met het huidige team zouden we maar een kleine kans maken op een hoger niveau

Toen de eerste drie plaatsen van de eerste divisie in zicht bleken te komen, bleek het allemaal wel erg serieus te worden. "Aan de ene kant wisten we wel dat we met het huidige team maar een kleine kans zouden maken om te promoveren en, als dat al zou lukken, dat we mee konden komen op een niveau hoger. Maar we beseften ook dat er wel wat in zou zitten. Er moest wel een sterke speler komen om ons te versterken."

Gedroomde versterking

De gedroomde versterking kwam. Na wat belletjes over en weer - en met de steun van een gulle en voor de club actieve sponsor - werd er contact gelegd met niemand minder dan Ewout Oostwouder. De regerend Nederlands kampioen doet mee met de Europese top en speelt op het hoogste niveau van Denemarken, waar het tafeltennis wat hoger staat aangeschreven dan bij ons. "Het bleek voor hem wel te combineren. Op het moment dat wij gaan spelen, ligt het Deense seizoen stil. En Ewout mag van zijn club twee competities spelen. We zijn er trots op dat hij dat bij ons gaat doen. Het betekent dat we komend jaar een veel grotere kans maken om te promoveren naar de eredivisie. Het zal er natuurlijk niet op neerkomen dat Ewout elke week met ons mee kan doen, maar we hopen hem wel te kunnen inzetten op het moment dat het er om gaat. Als we tegen concurrenten spelen."


The Victory-speler Frank van der Wurff heeft veel vertrouwen. 

Promoveren naar de eredivisie wordt komend jaar dus het voornaamste doel voor The Victory. Het zou een bijzondere entree betekenen van het Weesper 'cluppie' op het hoogste niveau van het land. "We zijn nu natuurlijk al ontzettend trots op hoe het gaat. Het gaat echt beter dan we van tevoren ooit hadden durven dromen. En het is erg mooi om te zien hoe alles steeds meer gaat leven, hoe supporters ons elke week meer en meer steunen. Maar nu we de kans hebben, willen we meer. Meer prestaties, meer steun van andere Weesper supporters. We gaan alles op alles zetten om de eredivisie te halen. We zijn aan iets moois begonnen, dat willen we ook afmaken."