Al jaren en jaren zet de stichting Dialoog uit Naarden/Bussum zich in om een steentje bij te dragen aan dit arme EU-land. Nu vraagt het bestuur van de stichting of mensen twintig euro willen doneren voor een voedselpakket om Roemeense gezinnen met de feestdagen iets extra's te bieden.

Iets extra's

"De Roemeense gezinnen hebben het vooral in de winter als er geen seizoensarbeid is, erg zwaar. We willen juist deze gezinnen met de feestdagen eens wat extra's aanbieden voor de kinderen. Een voedselpakket komt aan die behoefte tegemoet", laat Hans Mobach namens het bestuur weten.

De boodschappen worden in Roemenië gehaald, zo zijn er geen transportkosten

Mobach weet precies waar de voedselpakketten uit moeten bestaan en aan wie ze uitgedeeld worden. Om te voorkomen dat er geld verloren gaat aan transportkosten, wordt het geld gebruikt om in Roemenië de boodschappen te halen. "Het pakket bestaat uit basisvoedingsmiddelen waarmee je een gezonde en lekkere maaltijd kunt maken. Denk aan rijst, kip, kaas, bonen, olie, meel, suiker, wasmiddel én een zakje snoep."

Zeer arme gezinnen

"Het komt terecht bij zeer arme gezinnen in Râmnicu Sarat en omgeving. Alleen de meest schrijnende gevallen, gezinnen met veel kinderen en bejaarden, mogen vooraanstaan om een dergelijk pakket te ontvangen. Zij krijgen een bon toegestuurd waarmee ze, na legitimatie, hun voedselpakket kunnen kopen."

Wie de actie wil ondersteunen kan 20 euro of meer storten op rekening NL92RABO0343711109 t.n.v. Stichting Dialoog, onder vermelding van 'Voedselpakket' (aftrekbare gift!). Informatie is te vinden op www.stichtingdialoog.com.