Veel staat de komende weken natuurlijk in het teken van kerst: van de Santa Run in Hilversum tot de kerstmarkt in Naarden Vesting. En ook het Korenfestival in ons eigen Weesp brengt je natuurlijk al helemaal in de kerstsferen. Maar je kunt ook nog wat anders doen. Zo worden in Hilversum bijvoorbeeld de foto's van de kandidaten van het tv-programma 'Het Perfecte Plaatje' getoond. 

Het Perfecte plaatje

HILVERSUM Hoe maak je een foto die raak is, die het verhaal vertelt en die je omver blaast? Kortom: wanneer is een foto het perfecte plaatje? Voor het derde opvolgende jaar is er een galerij van memorabele foto's uit het tv-programma 'Het Perfecte Plaatje' te zien in Museum Hilversum. De tentoonstelling 'Het Perfecte Plaatje' omvat meer dan honderd fotowerken en diverse korte filmpjes. Het is een beeldverslag van acht kandidaten die met elkaar de strijd aangaan en proberen de fotografie skills te verbeteren. De fotografen zijn Jim Bakkum, Herman den Blijker, Patty Brard, Ryanne van Dorst, Lieke van Lexmond, Ruben van der Meer, Mari van de Ven en Marlijn Weerdenburg. De tentoonstelling wordt op woensdag geopend.

Kerstmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt in Naarden Vesting wordt komende zaterdag weer gehouden op het Ruijsdaelplein. Hier zijn de hel dag gezellige kraampjes, verschillende optredens, Jozef en Maria en voor de Grote Kerk staat de grote kerststal opgesteld. De kerstmarkt begint om 13.00 uur op het Ruijsdaelplein met de verlichte Utrechtse Poort. Vanaf 16.00 uur zitten Jozef en Maria in de Gele Loods. Ze hebben eerst een wandeling gemaakt over de kerstmarkt en in de stal van de Gele Loods is Jezus geboren. In de stal is ook de herder aanwezig, met de geitjes en schapen. Er zijn nog vele andere activiteiten. 

Korenfestival

WEESP Wat is een december in Weesp zonder het Korenfestival? Alweer voor de negentiende keer staat het centrum van Weesp zaterdag bol van de koormuziek. Nieuw dit jaar: de koren treden in de middaguren op: het Weesp Korenfestival is van 15.00 tot 19.00 uur. 

Santa Run

HILVERSUM Het begon ooit kleinschalig een paar jaar terug, dit jaar is de Santa Run in Hilversum helemaal een schitterende happening. De start is zaterdag om 16.00 uur. Dan rennen de kerstmannen tussen het winkelend publiek door. Dat moet natuurlijk weer leiden tot de nodige gekkigheid. Het startschot wordt gedaan door burgemeester Pieter Broertjes. Het parcours gaat vanaf het Marktplein onder meer over de Groest, Leeuwenstraat, Spoorstraat, Veerstraat, Kerkbrink, Noordse Bosje, Kerkstraat, Zeedijk, Herenstraat en Groest naar het eindpunt. De organisatie gaat uit van pakweg 350 deelnemers. Na de finish volgt een afterparty.

Tentoonstelling

LAREN Voor het eerst verruilen ruim 150 zelden getoonde kunsthistorische hoogtepunten uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven onder de titel 'Out of Office' voor een plaats in het Singer Laren. De expositie - in samenwerking met de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) - is te zien tot en met 14 april en geeft een verrassend kunsthistorisch overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties.