Patrick was op 23 april 2011 aan het trainen op zijn crossmotor, wat hij al vanaf zijn vierde deed. "Ik was met mijn tweede opwarmrondje bezig en reed naar de schans toe. Ik schakelde de motor in zijn vrij en reed de heuvel af, raakte de grip kwijt en werd van mijn crossmotor gegooid, die vol in mijn rug terechtkwam. Ik wist meteen dat het foute boel was en voelde mijn gevoel vanaf mijn borst uit mijn tenen wegvloeien. In eerste instantie dacht ik dat het wel goed kwam, maar na een foto in het ziekenhuis werd mij meteen verteld dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Ik was vanaf mijn borst verlamd door een dwarslaesie. Dan ben je 35 jaar en staat je hele leven op zijn kop. Maar ik ben een positief iemand en na een week heb ik mijn leven, zo goed als het kon, weer opgepakt."

Weer aan het werk gegaan

Na een jaar is Patrick gaan solliciteren en zag hij op internet een vacature van smartphonereparatiewinkel The Fixables in Amsterdam. "Ik heb contact gezocht en kwam in gesprek met René Smit. Hij vertelde dat ze net waren begonnen en ik heb daar toen drie dagen in de week kosteloos meegedraaid om het vak te leren. Die drie dagen werden al snel een betaalde fulltimebaan. Nu heeft het bedrijf vier winkels, waarvan een in de Kapelstraat in Bussum. Ik run de winkel vijf dagen in de week met veel plezier."

De volgende stap

Patrick wilde op een gegeven moment weer gaan sporten en kwam in contact met Lucien de Louw. "We zijn samen gaan tennissen. Lucien is degene geweest die mij vertelde over een operatie in Zwitserland door dokter Possover. Ik ben vorig jaar november bij die dokter in Zürich geweest en de reden dat ik de operatie wil ondergaan is dat ik nu drie keer decubitus (doorligwonden) heb gehad. Die wonden krijg je omdat je geen spieren meer hebt. Je hebt alleen maar vel en bot. Als ik verkeerd zit, kan ik een wond krijgen die ik niet voel. Door deze operatie kan mijn kwaliteit van leven zo veel verbeteren. Tijdens de operatie wordt er een neurostimulator, een oplaadbare pacemaker, in de buik geplaatst en die sluiten ze aan in het bekken. De stimulator geeft een signaal door aan mijn benen dat normaal uit je hersenen komt. Na veertien dagen mag de stimulator aan en die geeft continu stroom af aan mijn zenuwen en spieren. Hierdoor ontwikkel ik weer spiermassa en een normale doorbloeding. Door die spiermassa kan ik hoogstwaarschijnlijk na vier maanden kleine stukjes lopen met krukken. En ik ga ervan uit dat ik ook weer echt kan lopen."

Ik ga ervan uit dat ik ook weer echt kan lopen

Voor de operatie heeft Patrick 75.000 euro nodig, want die wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. "Het bedrag is grotendeels opgehaald met StepForward, een steunfonds die gekoppeld is aan het Fonds Gehandicaptensport. Ik hoop dat mensen mij willen helpen en donaties zijn welkom via step-4ward.org of op bankrekening NL26INGB0006141010. Maar vrienden en ondernemers hebben me ook al geholpen. Van ondernemers uit de Kapelstraat heb ik artikelen gekregen die via een veiling op Marktplaats worden verkocht. Ook is restaurant Nobel een speciale actie begonnen met een tafeltje waar iedereen op kan bieden en het geld gaat naar de stichting."

Patricks slogan is: 'Voor mijn werk fix ik smartphones, maar helaas kan ik mijzelf niet fixen' en hij hoopt dat mensen hem willen helpen om de volgende stap te zetten.