De verkiezing van het Getal van het Jaar leidt tot het getal dat het jaar het beste samenvat en de leukste link heeft met 2018. De jury koos voor 38,2. Dat is in graden Celsius de hoogste temperatuur gemeten in Nederland in de warme zomer van 2018.

Onze redactie zette de cijferbril op en koos drie getallen uit die het jaar 2018 in Weesp het best samenvatten. Hier zijn ze in willekeurige volgorde.

65

Sinds 7 november 2018 is de Laurentiustoren inclusief kruis weer 65 meter hoog. Voor wie is dat niet een van de hoogtepunten van het jaar? Nog wat andere torenhoge getallen: het kruis alleen is 4 meter hoog, de spits is bekleed met circa 10.000 leien en weegt 24 ton. 

4925

Dan de werkzaamheden waar veel Weespers in het afgelopen jaar even voor moesten omrijden: de herinrichting van de Van Houtenlaan en Groeneweg. Een klus die wemelt van de cijfers (we schreven er in juli dit artikel over). We kiezen voor het totaalplaatje en komen op 4925. Dat is het aantal vierkante meters aan nieuwe bestrating op deze 'As met Allure'.

5329

Verder was dit natuurlijk het jaar van het referendum. Amsterdam of Gooise Meren? 5329 Weespers kozen voor Amsterdam. Zij vormden een meerderheid van 56,5%. Deze uitkomst sterkte onze gemeenteraad in haar besluit om eerst ambtelijk en daarna bestuurlijk op te gaan in Amsterdam. 

In deze redactieblog schrijven we over wat we meemaken op de redactie van het WeesperNieuws en wat ons verder nog opvalt in de stad.