Test je kennis van het afgelopen jaar of zing mee met bekende kerstliederen, het kan allemaal in Weesp en in Hilversum. Liever kijken en luisteren? Dat kan in het theater, waar ook voor de jongste Weespers veel te genieten valt deze kerstvakantie, net als in het museum. Het Muiderslot is helemaal in kerstsfeer en in Huizen kun je het nieuwe jaar fris induiken. 

Volkskerstzang

WEESP Net zoals voorgaande jaren hebben het Laurenskoor uit Weesp en het Rehobothkoor uit Amsterdam weer een mooi, Nederlandstalig programma samengesteld. En natuurlijk ook weer veel samenzang door de koren en de kerkgangers. De orgel- en pianobegeleiding wordt verzorgd door Frits Heil. De toegang is gratis. De Grote of Laurenskerk aan de Nieuwstraat, zondag 23 december, aanvang 14.30 uur.

Meezingen met bekende kerstliederen

HILVERSUM Komende maandag om 17.00 uur houdt het Kerst in Hilversum-comité in samenwerking met foodhall MOUT op het Hilversumse Marktplein het kerstevenement 'Kerst in Hilversum'. Net als vorig jaar zal Susanna Fields samen met haar band optreden. Het publiek kan meezingen met bekende kerstliederen. Aansluitend vindt er een optreden plaats door een gospelkoor. Meer informatie op www.kerstinhilversum.net. Thuisblijvers hoeven niets te missen van het spektakel. Dat is via een livestream te zien op de website van onze krant in Hilversum: www.gooieneembode.nl.

Winterse sferen in Muiderslot


MUIDEN In de kerstvakantie, van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari, is het Muiderslot in winterse sferen. De lichtjes branden, de feesttafel in de Ridderzaal is mooi gedekt, er zijn winterse rondleidingen, spelletjes binnen en buiten, kerstmuziek en creatieve workshops. In het museumcafé staat de warme chocolademelk en glühwein klaar en er zijn kerstcadeaus te koop in de winkel. 

Kraak de wintercode

WEESP Ontdek de winter in Museum Weesp: ga opzoek naar winterse museumstukken, maak de puzzels, zoek de letters en kraak de wintercode! Is het gelukt, dan krijg je een lekker kopje warme chocolademelk om op te warmen. Voor kinderen, van 22 december tot en met 6 januari.

Naar het theater


WEESP Voor de jeugd zijn er in de kerstvakantie allerlei voorstellingen in de City of Wesopa. Zondag 23 december speelt Meneer Monster de familievoorstelling 'De Rovers'. Zondag 30 december staat voor de kleintjes om 13.00 uur de film 'De Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-Spelen' op het programma. Voor de wat oudere kinderen vanaf 9 jaar begint om 15.00 uur de film 'Fantastic Beasts: The crimes of Grinderwald'.

Zelf ook een avondje naar de film? Dat kan donderdag 27 december, dan draait in de City of Wesopa  'A Star Is Born', waarin Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte countryster ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Jack krijgt er moeite mee dat hij zelf steeds meer in de schaduw komt te staan. Aanvang 20.00 uur.

De Grote-dit-was-2018-quiz?

WEESP Eigenlijk doet positief of negatief nieuws er niet toe in de Grote-dit-was-2018-quiz van de City of Wesopa. Het nepnieuws halen de deelnemers er vast zo uit en verder wordt het een avond vol o ja's, doordenkers en antwoorden die er gewoon uitfloepen. Quizmaster dit keer is René van Veen. Vrijdag 28 december, 20.30 uur. Inschrijven via cityquiz@wesopa.nl.

Nieuwjaarsduik


HUIZEN Lekker fris het nieuwe jaar in. Op 1 januari is er op de Zomerkade in Huizen weer de traditionele nieuwjaarsduik. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur tot 14.145 uur, daarna begint de nieuwsjaarsproost plus de centrale warming-up met personal trainer Mark Vonno. Om 15.00 uur klinkt de grote openingsknaller en is er geen weg meer terug: de duik in het koude water van het Gooimeer. Opwarmen kan in de grote tent op het plein, met warme chocolademelk met slagroom, koek-en-zopie, snert en glühwein. DJ Tjobo zorgt voor de afterparty.