De uitslag van de landelijke oliebollentest is bekend gemaakt. Bakkerij Tetteroo (opgericht in 1949) met vestigingen in Laren, Eemnes en Bussum mag zich een jaar lang de beste oliebollenbakker van Noord-Holland noemen.

Rapportcijfer: 9,5

Met een indrukwekkende 9,5 als rapportcijfer behalen de broers Lèon en Michel Tetteroo zelfs een gedeelde tweede plaats van heel Nederland. De jury noemde de oliebol van Tetteroo een 'toppertje': "Met deze oliebollen wordt het vakmanschap van bakkerij Tetteroo bewezen. Luchtig, goed gevuld en heerlijk. Dit eet je met plezier".

Lèon Tetteroo is blij verrast wanneer hij het nieuws krijgt te horen: "We waren zelf uiteraard wel overtuigd van de kwaliteit van onze oliebol. Maar wanneer een onafhankelijke jury, bestaande uit vakmensen en consumenten, jouw oliebol met een 9,5 beoordeeld dan is dat toch wel een hele fijne bevestiging. Dat is ook een groot compliment aan onze medewerkers. We nodigen alle mensen graag uit om lekker te komen proeven in onze winkels".

'Wij testen in elke provincie bij 25 verkooppunten oliebollen'

Online

Na de beëindiging van de AD oliebollentest is dit jaar voor het eerst de nieuwe oliebollentest online gehouden. De organisatie beschrijft zichzelf op de website als volgt: "We zijn twaalf liefhebbers van oliebollen en worden ondersteund door twee experts. Elk komen wij uit een andere provincie van Nederland. Allemaal zijn wij gek op oliebollen, het hele jaar door. Omdat wij er zo dol op zijn, weten we ook dat er heel veel soorten en smaken zijn. Wij testen in elke provincie bij maximaal 25 verkooppunten oliebollen." De oliebollen zijn door de jury beoordeeld op smaak, uiterlijk, vorm, vulling, en luchtigheid.