De kerstboom staat er elk jaar voor een ander goed doel. Deze keer gaat het geld naar 'Keep the Heartbeat GOOI-ing'.

De prijs wordt al twaalf jaar uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie en met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotaryclub Naarden-Bussum het reanimatieonderwijs op de middelbare scholen in 't Gooi op de kaart zetten. De kerstboom staat op het Julianaplein bij de Hema en is versierd met lampjes en ballen. "Burgemeester Han ter Heegde heeft de eerste ballen in de boom gehangen", vertelt Pieter Schut van de Rotaryclub Naarden-Bussum. "Ook waren er Rotaryleden aanwezig om aandacht te vragen voor dit project en ze hebben flyers uitgedeeld met informatie over Keep the Heartbeat Gooi-ing.

Startbedrag moet bijeengebracht worden

Achter de kerstboom hangt een spandoek met informatie over deze actie." Het project Keep the Heartbeat Gooi-ing is ontstaan bij de Rotaryclub Naarden/Bussum met als doel het reanimatieonderwijs te bevorderen. "Om het project te beginnen, moeten we een startbedrag bijeen krijgen voor de aanschaf van oefenpoppen en om trainers op te leiden die de cursussen op de scholen kunnen geven. We hebben ongeveer 12.000 euro nodig, waarvoor momenteel fondsen worden gezocht."

Al verschillende scholen benaderd en die zijn heel enthousiast

"Door reanimatieonderwijs op middelbare scholen te geven, kan op den duur iedereen reanimeren en levensreddende handelingen verrichten", aldus de initiatiefnemers van Keep the Heartbeat Gooi-ing. "In Nederland krijgen dagelijks veertig mensen een hartstilstand. Reanimatie binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Hulpdiensten kunnen vaak niet binnen deze tijd ter plaatse zijn. Omstanders kunnen levens redden als ze kunnen reanimeren. We hebben al verschillende scholen benaderd en die zijn heel enthousiast en we verwachten al in het schooljaar 2019 – 2020 te kunnen beginnen met het geven van de reanimatiecursussen."

Voor informatie of donatie kijk op Keep the Heartbeat GOOI-ing.nl.