Sinds de zomer van 2017 wordt er gewerkt in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht in Weesp. Een armada van betonwagens trok voorbij. Eerst om de fundering te herstellen, zodat het kerkgebouw niet verder verzakt. Daarna kwamen er verdiepingen en nieuwe ruimtes in de kerk, die daarmee van binnen inmiddels onherkenbaar veranderd is.

We maken een rondje. 

De meest prominente ruimte, achter de entree aan de voorzijde, wordt een brouwerij annex café van Wispe, open naar verwachting in juli 2019.


Boven Wispe en achterin de voormalige kerk zijn de vloeren en muren gezet voor twee luxe appartementen.


Op de eerste etage is aan de zijkanten nog plek voor werkruimtes: voor wie eens wat anders wil dan een alledaags kantoor.


De zij-ingang aan de Blomstraat. 


Zo zie je goed hoe de verdiepingen in de kerk zijn aangebracht.


Passen en meten in het appartement aan de achterzijde.


Een bijzondere zolderkamer... 


Op één hoog in het midden komt de yogaschool van Yoga Today. Dat betekent mediteren onder de grote ronde glas-in-loodramen.


Waar vroeger het orgel stond. Hier komt een van de appartementen. De nieuwe bewoners bepalen of ze de apocalyptische ridders willen behouden.


Zicht van de ene kerk naar de andere.


De verzakking laat zijn sporen na. De scheuren worden gedicht, maar blijven zichtbaar om dit tijdsbeeld te behouden. 


Klap op de vuurpijl wordt de hotelkamer met cityview in de toren. Het bed komt op de plek waar eerder dit jaar de kerkklokken zijn weggehaald. Die klokken krijgen ergens anders in het gebouw een nieuwe (maar stille) bestemming.  

Blijf WeesperNieuws Extra volgen, ook in het nieuwe jaar laten we met regelmaat zien hoe het vordert het 'het werk in de kerk'.