Onze redactie pikt de mooiste, vreemdste, opvallendste en aangrijpendste verhalen uit Weesp op en plaatst ze op WeesperNieuws Extra. Hier onze persoonlijke top 5, ideaal om in deze periode (nogmaals) te lezen.   


1. Pas toen het slot eruit geboord werd, deed de bewoner open


In levende lijve

De bewoner van een appartement aan het Leopoldhof stond wel even raar te kijken toen de politie het slot van zijn voordeur kwam uitboren. De agenten stonden samen met twee medewerkers van Ymere op de stoep.

Lees hier het verhaal.


2. Maandenlang noodgedwongen je huis uit voor een nieuwe fundering


Het Rode Dorp

De familie Herremans is een van de tientallen gezinnen in het Rode Dorp die de dupe zijn van de funderingsproblemen in de buurt. Volgende maand moet het gezin voor een periode van vier maanden het huis uit. Dat trekt een zware wissel op hun leven. 

Lees hier het verhaal.


3. Al 50 jaar gedistilleerd en wijn bij Overmars aan het Binnenveer


Champagne!

Toen vader Overmars zijn slijterij en wijnhandel op 28 november 1968 opende aan het Binnenveer, waren de telefoonnummers nog maar 4 cijfers lang. Dochter Meta Blüm-Overmars nam de zaak negen jaar later over en zij en haar man Jaap denken nog niet aan stoppen.

Lees hier het verhaal


4. 'Nu kunnen we Zoë in ons gezin houden, waar ze hoort'

With a little help...

'U wilde zelf verhuizen, dus die voorzieningen vergoeden wij niet nog eens.' Die boodschap kregen Pascale en Michaël Weszberge toen ze na hun verhuizing bij de gemeente vroegen om een speciale tillift voor hun meervoudig gehandicapte dochter Zoë. Met een crowdfundingsactie was het benodigde bedrag er binnen drie dagen.

Lees hier het verhaal.


5. De andere kanten van het sportieve succes


Weesper topsporters

Sporters vertellen graag over winnen. Vier Weesper topsporters vertelden tijdens het sportfilmfestival in de City of Wesopa ook openhartig over de schaduwkant van hun successen. "Ik was het plezier kwijt."

Lees hier het verhaal.


Dank je wel voor je belangstelling voor WeesperNieuws Extra.
Wij blijven mooie verhalen schrijven en hopen dat jij ze als abonnee blijft lezen. 

We wensen je een nieuwjaar met veel goed nieuws!

Redactie WeesperNieuws Extra
Marieke van Veen, Ingrid Voet, Sjoerd Stoop, Hans Peijs, André Verheul