De prachtige boeddhistische tempels en het natuurschoon ten spijt, Thailand staat bij velen toch vooral bekend om het sekstoerisme. De Thaise Noina Klingsawang, die in de Middenstraat een massagesalon is gestart, krijgt dan ook geregeld ongepaste verzoeken. Daar is ze behoorlijk klaar mee. Daarom wil ze graag vertellen wat ze wél voor Weespers kan betekenen. 

De masseuse noemde haar in januari geopende massagesalon in Weesp Raks Thai Welness. "Raks betekent beschermen, koesteren." Het is een woord uit haar thuisland Thailand, dat ze in 2006 voor een Nederlandse liefde verliet. Ze behaalde ook in ons land de benodigde diploma's om hier als gecertificeerd masseuse aan de slag te kunnen. 

Middenstraat

"Ik heb in mijn woonplaats Amsterdam in salons gewerkt en ook een eigen salon gehad. Maar ik merkte door de jaren heen dat ik toch het liefst voor mezelf en alleen werk, in een knusse ruimte." Samen met haar man ging ze op zoek naar een geschikte locatie in de omgeving van Amsterdam. Ze kwamen uit in de Middenstraat in Weesp, een ruimte die te huur stond omdat Dansstudio Van Harten dit niet meer als kantoor gebruikt. 

'Weesp is voor mijn Amsterdamse klanten goed te doen en ik hoop er Weespers als klant bij te krijgen'

"Het is ideaal. De Middenstraat is zo mooi. Mijn vaste klanten uit Amsterdam zijn hier zo, zowel met de auto als met de trein en de parkeerkosten zijn hier relatief laag. Ook verwacht ik mijn klantenkring hier verder te kunnen uitbreiden omdat hier nog geen Thaise massagesalon zat én omdat Weesp groeiende is." 

Ook duomassages

Noina behandelt mannen, vrouwen en kinderen met lichamelijke klachten, zoals het vastzitten door stress of een verkeerde beweging en overbelasting, maar ze geeft ook massages ter ontspanning. Ze beheerst uiteenlopende technieken, al dan niet gecombineerd met hot stones, oliën of kruiden. Een duomassage is ook mogelijk. Als een echtpaar, twee vriendinnen, moeder en dochter of noem maar op er samen een gezellig moment van willen maken, schakelt ze een bevriende collega in en haalt ze indien gewenst het scheidingsgordijn weg.

Ondanks alle waarschuwingen krijgt Noina geregeld een oneerbaar voorstel

Kortom, de Amsterdamse is van alle markten thuis. Maar op één ding hoeven de klanten absoluut niet te rekenen: een happy end. In Thaise sekstoerismesteden zoals Pattaya eindigt een Thaise massage vaker wel dan niet in seksuele bevrediging. Hier in Weesp heeft ze zo'n oneerbar voorstel (gelukkig) nog niet gehad, maar in de hoofdstad gebeurde dat regelmatig. Ondanks de waarschuwingen op het raam en op de website.

Ondergoed aanhouden

"Ook op andere manieren proberen ik te laten doorschemeren dat erotische handelingen hier niet aan de orde zijn. Bijvoorbeeld door voor aanvang van de massage te zeggen: 'Houd uw ondergoed maar aan hoor'." Wie toch durft te vragen om een happy end kan meteen vertrekken. "Dan houdt het direct op. De verstandhouding en het vertrouwen zijn dan zo verstoord, dat ik de helende massage ook niet meer wil afmaken." 

Raks Thai Welness aan de Middenstraat 23 (het gedeelte tussen de Slijkstraat en het Waagplein) werkt alleen op afspraak, eventueel ook 's avonds. Op www.raks-thai.com zijn de contactgegevens en de prijzen te vinden.