Ouders doen er goed aan de voortuin van Ineke te mijden als ze met hun kroost op tijd bij de peuterspeelzaal of het station moeten zijn. Kinderen blijven hier namelijk graag een tijdje voor het hek hangen, de bewoonster maakt het vaak genoeg mee. "Ik heb al jaren meerdere laven en andere beelden in de tuin staan", vertelt Ineke. "Vooral kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen". Dat komt ook omdat het merendeel van Ineke's Laven iets doen of uitbeelden waarbij stromend water komt kijken. Dat maakt het voor kinderen extra leuk. 

Het Volk van Laaf is een creatie van de Efteling. Het zijn een soort kabouters. Het sprookjesvolk dook in de jaren negentig op in Noord-Brabant na een eeuwenlange reis dwars door planeet Aarde. Zij trokken hun Nederzetting op in het pretpark en leiden daar nu al bijna dertig jaar een zeer plezierig bestaan. Bezoekers kunnen via een monorail een kijkje nemen in Lavenlaar, zoals het dorpje heet. 

Lekkerbek wordt opgeknapt en krijgt een plekje op het kippenhok 

Volgens het bordje om Lekkerbeks nek is de laaf ook weer dwars door de aarde naar Weesp gereisd, wat de beschadigingen zou verklaren. Ook is hij waarschijnlijk onderweg het keukengerei-rekje kwijtgeraakt dat deze Laaf normaal gesproken in zijn handen heeft. Op het briefje staat verder te lezen dat de Laaf hoopt bij Ineke te kunnen blijven, hij vraagt zelfs heel officieel asiel aan. De Weespse vindt het prima. Ze is van plan hem een beetje op te lappen en een plaatsje op het kippenhok te geven. 

"Hij stond precies op het juiste moment in de tuin", zegt Ineke. "Ik zit in de lappenmand door een fractuur aan mijn arm en deze vreemde Laaf toverde voor het eerst in dagen weer een lach op mijn gezicht." De Weespse heeft geen idee wie Lekkerbek een zetje over haar tuinhek gegeven heeft: "Ik heb hem nooit eerder gezien."