Op het Diemerplein wordt, naast het gelijknamige winkelcentrum, zaterdag en zondag voor de vierde keer Smakelijk Diemen georganiseerd. Diemense horeca- en cateringbedrijven slaan de handen ineen om er een culinair evenement van te maken, samen met diverse foodtrucks van buiten Diemen. Zondag vindt de zesde edititie van jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats.

Smakelijk Diemen

Smakelijk Diemen wordt georganiseerd door Dennis Heide van Brasserie Drusius in samenwerking met winkeliersvereniging Diemerplein en Daarom Diemen. Heide: "Er doen zeven Diemense horeca- en cateringbedrijven mee: Grand Café Cheers, Het Wapen van Diemen, Brasserie Drusius, Baramaribo, At Your Event, Bammy's Wok en The Little Pancake Shop. Daarnaast doen er diverse foodtrucks mee van buiten Diemen. Grand Café Cheers en Brasserie Drusius staan beide met een bar op het Diemerplein."

Op het podium

Er treden zaterdag ook diverse artiesten op: Johnny Rosenberg, Sven Versteeg, Jeff van Vliet, Patrick van Veen, Quincy en DJ Marco. "Smakelijk Diemen trekt elk jaar meer bezoekers. Vorig jaar waren dat er zo'n 3.000. Dit jaar mikken wij op 3.500 bezoekers", vertelt Heide.

Duke op het Diemerplein

Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen wordt ook het jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden. Het is de zesde editie van het festival. Burgemeester Erik Boog opent zondag het festival om 13.00 uur. Meteen daarna start het Armando Cairo Kwartet met een optreden.

Pianist Ramon Valle uit Diemen en zangeres Denise Jannah treden samen opOm 14.00 uur vindt er een bijzonder concert plaats. Dan treden pianist Ramon Valle uit Diemen en zangeres Denise Jannah op. Vanaf 15.00 treden Boris Rodenko (piano) en Celia Berkers (zang) op en vanaf 15.30 uur is er een optreden van het Diemense dweilorkest de Neuteblazers. De Diemer Harmonie begint om 16.00 uur met een concert en jazzorkest MDM speelt vanaf 17.00 uur. The Bears Project onder leiding van Onno van Swighem treedt vanaf 17.45 uur op. Dit is een goot en eigenzinnig orkest dat de nadruk legt op improvisatie.

Junior Jazz Experience

Amy Koopmanschap, voorzitter van Stichting Duke op het Diemerplein, reikt om 18.45 uur de festivalprijs uit. Vanaf 19.00 uur is er een bijzonder optreden van de jeugdbigband Junior Jazz Experience onder muzikale leiding van Lorenzo Mignacca. De band bestaat voor een groot deel uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Er zijn ook optredens in winkelcentrum Diemerplein. Het Leo Herzog Kwartet treedt om 14.00 uur op, de Muziekschool Diemen om 15.00 uur.

Duke Ellington

Koopmanschap: "Tijdens Duke op het Diemerplein kunnen mensen genieten van een ander soort muziek. Muziek die je niet zo vaak hoort in Diemen: jazz geïnspireerd op Duke Ellington, maar aantrekkelijk en swingend voor jong en oud."

Smakelijk Diemen wordt op zaterdag 1 juni van 16.00 tot 23.00 uur en op zondag 2 juni van 13.00 tot 20.00 uur op het Diemerplein gehouden. Duke op het Diemerplein is zondag van 13.00 tot 20.00 uur. Meer informatie vind je hier.