De Hilversummer met verleidelijke bruine ogen, haar als dat van Tarzan een een sportbody waarvoor menig dame haar hoofd omdraait, is een van de verleiders van het populaire televisieprogramma Temptation Island VIPS. "Mijn moeder leerde me respectvol met vrouwen om te gaan."

Nu in Mout, over een anderhalf uur snel naar Amsterdam voor de persconferentie. Het is een drukke week voor Hermann. De opnames zijn allang achter de rug, het verloop bij hem bekend maar al die tijd houdt hij zijn kaken stijf op elkaar, zelfs zijn beste vrienden en moeder hebben geen idee wat hij heeft uitgehaald.

Avontuur

"Wat een avontuur," grijnst hij terwijl hij een ice tea inschenkt. Met zijn drieëntwintig jaar is hij een van de jongste verleiders in het programma waarin de relatie van koppels op de proef wordt gesteld. Gescheiden van elkaar worden de mannen en vrouwen blootgesteld aan verleidingen. Het decor van de verleidelijke tuin is dit jaar Thailand. De verleiders en verleidsters proberen het hart van de deelnemers tijdens dates sneller te laten slaan. De hamvraag is: bezwijken de mannen en vrouwen voor de charmeurs of is hun relatie sterk genoeg?

Bij de casting stond Hermann in een Tarzan-zwemslip in een snikheet kamertje 

Spotlights

Temptation Island VIPS zoekt mannen tussen de achttien en dertig jaar, in bezit van vlotte babbel, een fitnesslijf en een leuke kop, was de strekking van de oproep eind vorig jaar op Facebook. Hermann herkende zich erin en meldde zich aan. Toch was hij enigszins verbaasd dat hij op de casting mocht komen. "Er melden zich talloze mannen aan, dus ik vond het een eer dat zij mij op basis van mijn foto's wilde ontmoeten." Hij wordt gevraagd een zwembroek mee te nemen naar de casting en in een klein kantoor wordt hij door twee dames van het programma ondervraagd en gefilmd. Na een klein half uur staan zij op, verzoeken Hermann zich om te kleden en verlaten het kantoortje. Niet veel later komen zij terug met nog twee vrouwen. "Stond ik daar in mijn Tarzan-zwembroekje in dat hete kamertje." Als hem wordt gevraagd te dansen, aarzelt hij geen moment. Gewend om in het spotlicht te staan doordat zijn moeder en fotografe Sandra Hermann hem van kinds af aan fotografeerde, grijpt hij zijn kans. Danst alsof zijn leven ervan hangt en windt vier dames moeiteloos om zijn vinger.

Dubai

Van zijn moeder leerde hij respectvol met vrouwen om te gaan. "Ik heb tot mijn achttiende in Dubai gewoond, mijn moeder voedde mij alleen op en leerde mij normen en waarden. En zeker in Dubai waar vrouwen op handen worden gedragen en niet zo lomp worden benaderd als wij hier in Nederland doen." Zijn tactiek in het programma is dan ook met omtrekkende bewegingen de dames benaderen. Ze aankijken, naar ze luisteren, hun vertrouwen winnen: "Dan kom je het dichtst bij hun hart". Of dat is gelukt, weten we vanavond als de eerste aflevering van Temptation Island VIPS bij Videoland is te zien, maar de smakelijke grijns van Hermann geeft weer dat het waarschijnlijk is gelukt. Hij voelt de heerlijk rush waarmee hij in Thailand werd overspoeld, het land waar hij gedurende de televisieopnames gescheiden leefde van zijn telefoon maar daardoor wel echt contact maakte met zijn mede-verleiders.

"Ik heb er nog meer energie van gekregen. Zo start ik een eigen Youtube-kanaal, en naast mijn studie bedrijfskunde begin ik een studie communicatie. Men denkt wel eens dat verleiders geen hersenen hebben, nou volgens mij bewijs ik het tegendeel."