Een thuiswedstrijd voor Julia Tom, celliste van het Koninklijk Concertgebouworkest én inwoonster van Weesp. Tom en de jonge strijkers van Club Classique gaan het monumentale Strijkkwintet in C van Franz Schubert uitvoeren. 

Het Grachtenfestival vindt ieder jaar in augustus plaats en duurt tien dagen. Het wordt gezien als hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici een podium geboden wordt. Het festival beslaat meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties in en nu dus ook rond Amsterdam.  

Lees hier het interview op WeesperNieuws Extra met Julia Tom over haar andere bezigheid: activisme voor het milieu. De Green New Deal Nederland begon in Weesp

Aan het water in de regio

Het bekende Grachtenfestival maakte al vaker een uitstapje naar Pampus, maar het is voor het eerst dat de aanstormend talenten in dit genre verder over de 'Gardens of Amsterdam' uitwaaieren.

Voor het eerst waaieren de muzikale talenten uit over de 'Gardens of Amsterdam' Behalve Weesp zijn er in het Gooi en langs de Vecht namelijk nog meer fraaie en waterrijke locaties waar de jonge muzikanten spelen tijdens dit festival. Opnieuw op Forteiland Pampus en verder bij Ottenhome in Kortenhoef, de Groene Afslag in Laren, de Botterwerf in Huizen en Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht in Maarssen. 

"De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival" aldus Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival. 

Kijk voor informatie en kaartverkoop op deze website van het Grachtenfestival

Concerten in onze regio 

Voor in de agenda: 
• Maandag 12 augustus om 14:00 en 16:00 uur in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh (Maarssen) 
• Dinsdag 13 augustus om 19:00 en 21:00 uur in de haven van Ottenhome (Kortenhoef) 
• Woensdag 14 augustus om 19:00 en 21:00 uur in de Van Houtenkerk (Weesp) 
• Woensdag 14 augustus om 19:00 en 21:00 uur bij De Botterwerf (Huizen) 
• Vrijdag 16 augustus om 10:30 uur afvaart naar Forteiland Pampus (Muiden) 
• Zaterdag 17 augustus a.s. om 11:00, 13:00 en 16:00 uur bij De Groene Afslag (Laren)