De initiatiefnemers van T&Tuin zijn Guido Willemsteijn en Toon Roozen. Naast hun vriendschap hebben deze Weespers ook gemeen dat ze allebei via een omweg de horeca hebben ontdekt. Dat geven ze nu verder vorm met hun Theetuin-avontuur, een belevenis waar heel Weesp straks van kan meegenieten. 

De keuze voor de Theetuin als locatie komt niet uit de lucht vallen. Toon Roozen (27) is de zoon van landschapsarchitect Niek Roozen, een van de initiatiefnemers en bewoners van de Theetuin, dus hij is opgegroeid op dit bijzondere terrein. Hij stortte zich na de havo op de studie Product Design, maar verloor tijdens een afstudeerproject zijn hart aan cressen; zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Mini-kruiden zeg maar. Dit leidde na zijn afstuderen tot twee eigen ondernemingen in de cressenbranche.

Toon verloor tijdens zijn studie Product Design zijn hart aan cressen 

Minigreens

Met Grown ontwikkelde hij een growbox, waarmee consumenten en koks zelf de minikruiden kunnen kweken. Daarna kwam hij met Cresstaurant, een samenwerking met topkoks die graag met cressen koken. Tijdens pop-up events, onder meer in de Theetuin, lieten zij hun gasten ervaren hoe groot de invloed van die minikruiden op gerechten is. Hierdoor is hij erg benieuwd geworden naar hoe het zou zijn om voor een wat langere tijd zelf een restaurant te runnen met de missie om gasten lekker, vers en gezond eten te serveren.


Tweede van links is Toon, naast hem tv-kok Mathijs Vrieze. 

Kompaan Guido Willemsteijn deelt deze ambitie. De 22-jarige Weesper heeft net een sportopleiding afgerond, maar wist eigenlijk al tijdens zijn studie dat hij niet in de sportbranche zou gaan werken. De horeca lonkt. Daarom werkt hij nu fulltime bij Nelis' IJssalon, om daar ervaring op te doen. Zijn droom is om in de toekomst iets voor zichzelf op te starten. Voor T&Tuin zocht hij contact met andere Weesper winkels en ondernemers, zodat de gasten van het zomerrestaurant straks vooral verse, lokale producten geserveerd krijgen. 


Guido Willemsteijn (links) met Nick Roselaar van Petit Clos. Foto: Facebook T&Tuin. 

T&Tuin is gedurende de maand augustus iedere donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 09.00 uur geopend voor ontbijt, lunch en borrel. Het pop-up restaurant bevindt zich dan in het Theehuis (oorspronkelijk een oude munitieloods van de Stelling van Amsterdam), dat ook een groot en fijn terras heeft. Er wordt gewerkt met groene, gezonde en verse ingrediënten. Een tipje van de sluier: verse croissants, flatbread met ei, kaas en avocado en thee getrokken van kruiden uit eigen tuin. De gasten kunnen hun bezoek combineren met een wandeling door de fraaie modeltuin, die in 1986 is aangelegd op historische Bastion Bakkerschans.