Liefhebbers hadden zaterdag 17 augustus al in de agenda gezet. Dan is de jaarlijkse openluchtvoorstelling van Filmtheater Hilversum in het Dudokpark. Maar de culturele instelling gaat in augustus meer naar buiten.

Film by Night

En wel op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Dan presenteert het filmtheater 'Film by Night'. Het Herenplein verandert dan in een openluchtbioscoop. Iedere avond vertoont zij een voorpremière van een gloednieuwe film uit het nieuwe filmseizoen. 

Jaarlijks cadeau

In 2017 toverde het filmtheater het Herenplein voor het eerst om in een openluchtbioscoop. Vanwege het strengere evenementenbeleid kon de voorstelling in het Dudokpark toen niet doorgaan. Als alternatief kwam er een driedaagse in de buitenlucht. Vorig jaar heeft het filmtheater dat herhaald, terwijl het jaarlijkse cadeau aan de Hilversummers wel weer gehouden kon worden in het park naast het raadhuis.

Pavarotti

De eerste film van 'Film by Night' is al bekend. Donderdag 29 augustus kunnen de bezoekers 'Pavarotti' zien. Een film over Luciano Pavarotti (1935-2007); een van de meest bekende operazangers. De Italiaan kende en leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten.

Voorpremières van gloednieuwe films uit het nieuwe filmseizoen Wat de andere twee films zijn is nog niet bekend. Dat maakt het filmtheater later wereldkundig. Kaarten voor 'Film by Night' kosten 10 euro, inclusief drankje naar keuze. Kaarten zijn te koop aan de kassa aan het Herenplein of te bestellen via www.filmtheaterhilversum.nl.

Het publiek kan vanaf 20.45 uur terecht in de openluchtbios. Om 21.30 uur start de film. Stoelen voor de betalende bezoekers staan klaar.