Zie je jezelf al dobberen in de Kom op een zespersoons unicorn? Of borrelen in de Vecht op een opblaaseiland? Of bouncen in de Vest op een watertrampoline? Wij wel! En Johan en Maria van het Weesper bedrijf Opblaasland dus ook. De ondernemers importeren opblaasbaar water- en zwemspeelgoed uit Amerika en China.

Gigantische opblaasdieren

Johan: "Van het topmerk Swordfish bijvoorbeeld, dat is zowel qua materiaal als constructie van uitstekende kwaliteit". De twee verkopen zowel betaalbare zwembanden als gigantische opblaasdieren van een paar honderd euro. Op dit moment is vooral de Big Bounce - een watertrampoline - erg populair. "Daarvan hebben we er ook een paar in Weesp en omgeving verkocht, die je in de Vecht kunt tegenkomen. Onder meer society-fotograaf Edwin Smulders heeft er een gekocht voor zijn kinderen." 

'Maria neemt Opblaasland over, ik heb mijn handen vol aan SPY-Europe'

Ook al is het nog steeds zomer, van een enorme drukte is op dit moment geen sprake bij Opblaasland. Johan: "Enerzijds omdat de zomer het dit jaar een beetje laat afweten, maar ook omdat we het zelf nu even wat rustiger aandoen wat betreft inkoop en promotie. Maria neemt het bedrijf namelijk binnenkort van me over en dan is het handig om niet teveel voorraad te hebben." Maria kan na de overname zelf gaan nadenken over het assortiment dat zij wil voeren. "Want dat kan veel beter", weet Johan. "Ik deed dit er een beetje bij, maar heb mijn handen vol aan mijn bedrijf SPY-Europe; een hi-tech shop op het gebied van achteruitrijcamera's. Als je er tijd en aandacht instopt, valt er uit Opblaasland veel meer te halen." 

Op deze dubbele Bananaboat is plek voor 12 personen. 

Toenemende concurrentie

De opblaas-unicorns liggen tegenwoordig ook al in de bouwmarkt, hiermee is de concurrentie flink toegenomen. "Dat hou je niet tegen", zegt Johan. "Maar het gaat dan wel om eenheidsworst, van slechte kwaliteit bovendien. Zo'n zwembeest gaat vaak niet eens de hele vakantie mee. Maria is van plan het assortiment flink uit te breiden naar honderden verschillende producten, met het nieuwste van het nieuwste en van de beste merken. Daarmee kan ze zich onderscheiden."  

Wie ondanks het tegenvallende weer geïnteresseerd is in een opblaasbare pauw of een flying manta kan de voorraad checken op opblaasland.nl. Het bedrijf verkoopt ook bijbehorende artikelen als pompen, touwen en zwemvesten. Opblaasland zit in hetzelfde pand als SPY-Europe aan de Rijnkade 150.