Inmiddels zijn alle afdelingen van het regionale ziekenhuis weer open. Alle geplande afspraken en operaties voor vandaag kunnen gewoon doorgaan en mensen kunnen ook weer bloed laten prikken op de afdeling bloedafname.

Noodprocedure

In de nacht van woensdag op donderdag werd Tergooi getroffen door een netwerkstoring. Deze werd veroorzaakt door een storing tussen twee netwerkcomponenten, de zogenaamde serverswitches. Daardoor konden artsen en verpleegkundigen niet bij hun werkplek en applicaties en vaak niet in het ziekenhuissysteem. Zo kregen zij bijvoorbeeld geen verwijzingen van huisartsen door en konden zij geen radiologische beelden raadplegen. Nu de storing is verholpen, is de noodprocedure opgeheven.

Afdelingen zoals de laboratoria kampen nog wel met achterstanden en verwerken deze nu. Ook de verwijzingen van huisartsen met het systeem Zorgdomein moeten nog verwerkt worden.

'Vervelend'

"De veiligheid van onze patiënten is niet in gevaar geweest", zegt Janneke Brink-Daamen, lid raad van bestuur van Tergooi. "Wij vinden het wel heel vervelend dat onze patiënten vertraging hebben ondervonden, of dat hun operatie of afspraak is afgezegd. Patiënten worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Graag bedanken wij de omliggende ziekenhuizen voor de opvang van onze patiënten gedurende de storing."