Zondagmorgen werd de omgeving rondom de kerk aan de Emmastraat, inclusief de rotonde voor Gooiland afgezet. Naast de kerk was een koffer aangetroffen, dat de politie aanmerkte als een verdacht pakket. 

Nadat de EOD had geconcludeerd dat er geen explosieven inde koffer werd de afzetting verkleind. De forensische opsporing heeft de koffer veiliggesteld en inmiddels zijn alle afzetting opgeheven, zo meldt de Politie Gooi en Vechtstreek.

De gedachten bij velen dwaalden af naar het dreigement van IS van begin deze maand, waarbij een afbeelding van de Hilversumse kerk werd gebruikt in een poster. De afbeelding zou afkomstig zijn van pro-IS-kanaal GreenB1rds. Te zien is hoe de kerktoren in vuur en vlam staat terwijl een gewapende militair toekijkt. Daarbij staat onder meer vermeld: "We zijn gekomen om jullie af te slachten". Waarom juist de Sint Vituskerk op de afbeelding staat, is onduidelijk. 

Overigens doet de politie op Twitter nog een oproep. Het korps is op zoek naar de eigenaar van de koffer. Mensen die er meer van weten, wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.