Stichting Diemer Festijn organiseert elk jaar een feestweek voor groot en klein. De stichting krijgt hulp van adviseur Wim Bohnenn. Een grote rol is weggelegd voor de vrijwilligers van de Diemer Festijn Crew.

De leden van de Diemer Festijn Crew zijn onmisbaar. Het gaat om een grote groep vrijwilligers. Een aantal van hen draait al heel lang mee, andere korter. Bijzonder is dat de ouders van een aantal leden van de crew vroeger zelf actief waren. In een enkel geval werken ouders nog steeds samen met hun kinderen. Een aantal ex-leden van de crew komt tijdens het Diemer Festijn nog steeds enkele dagen helpen.

Feesttent

De leden van de crew doen veel: zij zijn op maandag en dinsdag druk in de weer met het inrichten van de feesttent op de Ouddiemerlaan, verstrekken op dinsdagavond polsbandjes aan jongeren, verkopen munten en draaien bardiensten in de feesttent. Daarnaast zijn zij een aanspreekpunt voor de bezoekers en houden zij in de feesttent een oogje in het zeil.De opbouw is vandaag begonnen. 

Op het moment dat het Diemer Festijn voor de bezoekers voorbij is, moeten de leden van de Diemer Festijn Crew nog aan de slag. Zondag aan het begin van de middag helpen zij met het opruimen en leeghalen van de feesttent. Die kan vervolgens maandagochtend worden afgebroken door personeel van een professioneel bedrijf.

Veel leden van de Diemer Festijn Crew nemen de hele week vrij van hun werk

Hoewel de leden van de Diemer Festijn Crew de hele week druk in de weer zijn, hebben zij ook veel plezier. Dat is zeker belangrijk. Veel leden van de Diemer Festijn Crew nemen de hele week vrij van hun werk. Anderen weten hun werktijden zo aan te passen dat zij zo veel mogelijk kunnen helpen tijdens het Diemer Festijn.


André Hazes junior

Het Diemer Festijn wordt van 3 tot en met 7 september gehouden. Er treden veel artiesten op die de bezoekers zullen aanspreken. Het feest begint morgen om 15.30 uur met de kermis. Op woensdagmiddag 4 september is er de kindermiddag met Woezel & Pip. De eerste avond van het Diemer Festijn belooft een bijzondere worden. André Hazes junior verzorgt dan samen met zijn liveband een miniconcert. Om deze band te kunnen huisvesten is voor die avond een speciaal podium nodig.

Seniorenmiddag

Donderdagmiddag staan traditioneel de senioren centraal: De ouderen worden volledig in de watten gelegd: het vervoer is geregeld, er is koffie met iets lekkers en onder anderen Ben Cramer komt zingen. Donderdagavond treden Bryan B, Tino Martin en Dries Roelvink op in de feesttent. Vrijdagavond verzorgen Barry van Vliet, Yves Berendse, Sandy Kandau en Edsilia Rombley optredens. Zaterdagavond zijn er optredens van Sven Versteeg, Quincy (beiden inwoners van Diemen), Snollebollekes en Peter Beense.