Iedereen die op de Hogeweyselaan komt, heeft het gezien: het bedrijfsgebouw op ongeveer de hoek naast de voormalige taxicentrale (ooit zat hier Pioneer, maar ook Esprit heeft hier gezeten), is compleet gestript en wordt weer opgebouwd.

Nieuwe blikvanger aan begin Hogeweyselaan

Omdat aan de Amstellandlaan bedrijfsgebouwen worden getransformeerd naar woningen én omdat er een grote kans is dat daar nog meer woningen komen (bedoeling is dat dit een woonboulevard wordt, ook al kun je daar nu nog weinig bij voorstellen), veronderstelt menigeen dat ook direct om de hoek een bedrijfsgebouw wordt omgebouwd naar woningen. Dat is niet zo. De eigenaar is van plan om hier een nieuw bedrijfsgebouw van te maken. En niet zomaar een gebouw, maar het meest duurzame bedrijfsgebouw in Weesp en een echte blikvanger bovendien. Beeld hebben we nog niet, maar het belooft een plaatje te worden.


Het nieuwe kantoor van ALLSAFE plus nieuwe opslagloodsen vordert.

ALLSAFE

Nu we het toch over duurzaam hebben: het Groene Kwartier is het nieuwe, groene en duurzame bedrijventerrein dat Cees van Vliet aan de Verlengde Rijnkade ontwikkelt. Inmiddels kan niemand meer om de bouw van het nieuwe pand van ALLSAFE Mini Opslag heen. Dit moet ergens rond de jaarwisseling in gebruik worden genomen. ALLSAFE biedt opslagruimte aan én de kantoren van het bedrijf komen naar Weesp.
ALLSAFE opereert nu nog vanuit 's-Graveland. Daar is het bedrijf uit z'n jas gegroeid, waarna directeur Eric Stubbé ging rondkijken en even aan Hilversum rook. Vervolgens benaderde Weesper ontwikkelaar Cees van Vliet hem met als gevolg dat het bedrijf nu naar Weesp komt. Dit jaar moet het gebouw, waar rond honderd mensen komen te werken, gereed zijn.

Enthousiast

Stubbé is enthousiast over de nieuwe locatie. Eind vorig jaar hief hij samen met zijn medewerkers én met burgemeester Van Bochove het glas op de plek waar hij mogelijk dit jaar zal werken. In totaal beslaat het nieuwe onderkomen 17.000 m2 voor het hoofdkantoor, een mini-opslag en een aantal 'engine rooms'. Dit worden ruimtes waar autoliefhebbers hun mooiste auto's kunnen stallen. Het is de bedoeling dat deze auto's, achter glas, vanaf de weg zichtbaar worden. Wie vanuit Amsterdam over de Weesper brug komt aanrijden, krijgt dus meteen iets moois te zien.

Vanaf de Weesperbrug zie je als eerste mooie auto's achter glas

STOBAG Zonwering

Er zijn ook bedrijven die Weesp verlaten. STOBAG Zonwering, gevestigd aan de Flevolaan, bijvoorbeeld is een van origine Zwitsers bedrijf en trekt zich terug uit Weesp. STOBAG maakt zonweringen. Ook het vertrek van Knipidee naar Almere wordt steeds zichtbaarder. Knipidee heeft een groot aantal panden in gebruik, wilde verder groeien, maar kon dat niet in Weesp en gaat naar het nieuwe land. Er blijft wel een showroom van Knipidee in Weesp.

Tetterode Natuursteen

- Lange tijd stond het uit natuursteen opgetrokken kantoorpand aan de Bloemendalerweg leeg. Dit pand is gebouwd door de voormalige natuursteenhouwerij Zwanikken. Dat is vertrokken en sinds dit jaar is hier Tetterode Natuursteen gevestigd. Alleen hadden ze tot voor kort nog niet het kantoor in gebruik genomen, maar dat is inmiddels wel het geval.

BELFOR

BELFOR werkt in Nederland vanuit vier vestigingen, waarvan één aan de Hogeweyselaan in Weesp. Het bedrijf dat helemaal thuis is in praktische oplossingen na een bedrijfsbrand alsook in waterschadesanering had dringend behoefte aan meer ruimte en vond dat in het naastgelegen pand dat vrij kwam. De beschikbare ruimte is verdubbeld.

Wanders steigerverhuur

Ook op het Van Houten Industriepark gonst het. Aan de ene kant wordt onderzoek gedaan naar woningbouw, terwijl er aan de andere kant uit Amsterdam een nieuw bedrijf is neergestreken. Het gaat om Wanders, dat is gespecialiseerd in de verhuur en (de)montage van aluminium steigers en hangbruggen. Veiligheid, creativiteit en professionaliteit is, zo laat het bedrijf weten, hier de norm. Bij Wanders werken momenteel twaalf man en directeur Harm Rutgers laat weten dat nieuwe medewerkers altijd welkom zijn. Wanders koos voor Weesp vanwege de ligging, goede bereikbaarheid en de beschikbaarheid van hallen om de steigermaterialen in op te bergen. Wanders richt zich op onder andere aannemers en schilders.


De Nijverheidslaan gaat er in de nabije toekomst anders zien, met rechts 113 woningen en links mogelijk een hotel of kantoor.

Nijverheidslaan

Verder zijn er ontwikkelingen aan de Nijverheidslaan. Meest in het oog springen nog steeds de plannen voor de bouw van 113 woningen. In het najaar wordt het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend om de bouw mogelijk te maken.

Aan de Nijverheidslaan zijn prille ideeën voor een hotel of kantoorVerder zit zit er beweging in de plannen voor het terrein waar in 2009 de gebouwen van Beo Brackman Electronics en Trekwerk in vlammen zijn opgegaan. Beide bedrijven zitten inmiddels aan de Pampuslaan en de plek waar zij zaten is een gapend gat. Het terrein staat nu te koop en er zijn prille ideeën om hier een bedrijf te vestigen dat enerzijds de bedrijven en anderzijds de toekomstige bewoners niet in de weg zit. Dan kun je denken aan een kantoor of een hotel.