Supermarktketen Lidl maakt voor eind van het jaar al haar zes winkels in de regio Gooi en Vechtstreek 100 procent rookvrij. De supermarkt zegt hiermee daad bij woord te voegen en hiermee de volgende stap richting een rookvrije generatie te zetten.

Het gaat om de vestigingen in Hilversum (Kerkelanden en Lorentzweg), Bussum, Huizen, Muiden, en Eemnes. "Ik vind het fantastisch dat Lidl met deze stap haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en hoop dat de rest van het bedrijfsleven dit goede voorbeeld gaat volgen", aldus wethouder Maarten Hoelscher van de gemeente Huizen: "Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Met het stoppen van de verkoop van rookwaren bij de Gooise filialen zet Lidl dit streven kracht bij."

'Ieder kind moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien'

Vorig jaar mei al kondigde Lidl aan om te stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak. Hiermee is Lidl de eerste grote supermarktketen in Nederland die deze stap zet. Uiterlijk in 2022 zijn alle tabakswaren uit het Nederlandse Lidl schap verdwenen.

Het nieuws maakt op social media veel los. Veel mensen juichen het toe, maar anderen noemen het hypocriet dat de supermarkt wel chips, frituursnacks en andere ongezonde producten blijft verkopen. Een enkeling kondigt aan de winkel te gaan boycotten.