Op dit moment is er onvoldoende bewijs tegen de twee 18-jarige mannen, vertelde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag.

Daaraan voegt zij toe dat het onderzoek - DNA onder andere - verder gaat en de twee mannen - uit Blaricum en Zeewolde - nog wel verdachten in deze zaak blijven.

Bedreigd

De overval op de supermarkt aan de Minckelersstraat, waar mensen met een verstandelijke beperking werken, was maandag 25 november rond 17.55 uur; vlak voor sluitingstijd. De mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een steekwapen. Niemand raakte gewond.

Ze deden vervolgens een graai in de kassa en gingen er vandoor in de richting van de Kamerlingh Onnesweg. De politie was snel ter plaatse, maar de verdachten bleven weg. Dinsdag wist de recherche hen alsnog op te pakken

Steun en verontwaardiging

Een dag na de overval was de winkel, een dagbesteding voor Sherpacliënten, alweer 'gewoon' open en het personeel kreeg veel steun uit de buurt. De gewapende overval van maandag was wel het gesprek van de dag.