"Om allerlei redenen willen er diverse mensen uit de organisatie stoppen. Zo heb ik altijd gezegd als er een echte Huizer triatlon is met zwemmen, lopen en fietsen in Huizen wil ik het stokje overdragen", zegt voorzitter Peter Korzelius in en reactie.

"Al bij de evaluatie van het evenement vorig jaar, kwamen we er achter dat we nieuwe mensen nodig hadden. Daarom hebben we diverse oproepen geplaatst en in ons netwerk de vraag uitgezet, maar helaas moesten we constateren dat niemand zich meldde." Omdat voor kerst de inschrijving van de triatlon normaliter opent en de organisatie tijd vergt, heeft het bestuur van de Stichting Triathlon Huizen daarom nu al besloten de triatlon voor dit jaar af te gelasten.

Mensen zoeken

"We gaan ons richten op het zoeken van nieuwe mensen. Naar aanleiding van ons Facebookbericht hebben we nu toch enkele reacties gehad. Met die mensen gaan we praten. Er zijn nog meer mensen nodig. Zij kunnen zich melden via voorzitter@triathlonhuizen.nl." "Het bestuur wil de nieuwe mensen graag goed inwerken: "Ze staan er dus niet alleen voor. We hopen dat er voldoende mensen zijn die zich melden, zodat het evenement volgend jaar wel door kan gaan."

De triatlon van Huizen is een populair sportevenement onder Weesper triatleten zoals de tweeling Tim en Daan Jacobs, Deborah Schouten, Cees Schep, Astrid de Graaf en Paula van der Pouw. Weesp pakte altijd wel een paar prijzen.