Bezoekers krijgen tot en met zondag in het museum op het Mediapark de mogelijkheid herinneringen op te halen aan de acteur.

Staartjes werd wel gezien als de peetvader van de Nederlandse kindertelevisie

Imposant oeuvre

Als bedenker, schrijver, redacteur en acteur in onder andere ‘De Stratemakeropzeeshow’, ‘De film van Ome Willem’, ‘J.J. de Bom voorheen de kindervriend’, ‘Sesamstraat’ en ‘Het Klokhuis’ werd Staartjes ook wel gezien als de peetvader van de Nederlandse kindertelevisie. 

In de theaterzaal van Beeld en Geluid is een speciale compilatie van zijn imposante oeuvre te zien. 

Documentaires

Ook worden de twee documentaires die gemaakt zijn over Aart Staartjes vertoond. 'Recht van spreken' uit 2016 van Omroep MAX is een portret van Aart Staartjes waarin Elles de Bruin met de acteur spreekt over zijn werk en leven. In 'Opium TV' van de Avro (2012), een special over Aart Staartjes, de 'peetvader' van de Nederlandse kindertelevisie, met interviews met o.a. Joost Prinsen en Theo Maassen. 

Gedenkboek

Daarnaast biedt Beeld en Geluid bezoekers de mogelijkheid hun warmste herinneringen en condoleances te delen in het gedenkboek in het atrium.

Staartjes overleed op 81-jarige leeftijd aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeluk twee dagen daarvoor. De acteur kwam in Leeuwarden met zijn brommobiel in botsing met een auto.