We werden getipt over The Spark Box, een nieuwe onderneming in Weesp. Judith Koks (38) bleek de oprichter, waar hadden we die naam eerder gehoord? We vonden een artikel in een al wat oudere uitgave van het Weesper businessmagazine B2B. Daarin vertelde ze in de rubriek 'Zaak & Vrouw' over CJ Meubels en Styling; het bedrijf dat ze tot vorig jaar samen met haar man Christian Koks runde. Waar zijn de zelfgemaakte meubels gebleven? 

Twee jaar voorbereiding

"We hebben inmiddels kinderen en dat ging niet zo goed samen. Vroeger zat ik rustig tot 's avonds laat te timmeren, dat kan nu niet meer. En Christian is ook druk met zijn bouwbedrijf. Al met al besloot ik dat het tijd was voor iets anders." In december gingen de eerste pakketten de deur uit, maar achter de schermen is Judith al bijna twee jaar bezig met The Spark Box.

'Intimiteit gaat verder dan seks, maar seks is wel heel belangrijk'

De Weespse verkoopt namelijk 'spannende' pakketten, waarmee stellen hun liefdesleven van de waakvlam kunnen halen. Dat gaat verder dan een doos met een seksspeeltje, massage-olie en een setje handboeien: "Er zitten veel mooie kwaliteitsproducten in, maar het boek wat erbij hoort is minstens zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker. Ik heb een psychologie-achtergrond en ik heb een ontwerp-opleiding gedaan en die twee studies komen nu eigenlijk samen. Voor ik hiermee begon, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Ik heb talloze mensen - vooral vrouwen - geïnterviewd, gesprekken gevoerd met seksuologen en héél véél boeken gelezen. Dat heeft geleid tot een stappenplan waarmee partners weer echt in contact komen met elkaar. Het gaat verder dan seks, maar seks is er wel een belangrijk onderdeel van. Want echt goede seks leidt tot verbindende magie." 


Judith Koks stond eerder al eens in ons B2B-magazine. 

Investeren 

Over alles aan de Spark Box is heel goed nagedacht, legt Judith uit. Van de gekozen woorden voor de oefeningen en de uitstraling van de bewaardoos tot het ontwerp van de sekstoys en de kwaliteit van de attributen. "Wie dit voor zijn partner koopt, zegt niet 'ik vind er niks meer aan' of 'ik wil nou eindelijk wel weer eens seks'. Je zegt hiermee juist: 'Ik wil met jou verder. Ik wil weer echt intiem zijn met jou en om dat te bereiken ben ik zeer bereid te investeren in onze relatie'." Inmiddels heeft ze de eerste feedback terug en dat zijn positieve reacties: "Dat gaat dan vooral over de vormgeving, want met de hele training ben je zo een jaar zoet en zolang is de webshop nog niet open." De Weespse hoopt op veel inhoudelijke respons, omdat ze het heel belangrijk vindt om te weten hoe haar concept in de praktijk uitpakt. 

'Met aanmodderen en gevoelens aan de kant schuiven, schiet niemand wat op'

"Als je al langer bij elkaar bent, dan verandert je relatie. Daar ontkom je gewoon niet aan. Maar bij te weinig seks en intimiteit, kan er verwijdering ontstaan. Dat moet je proberen voor te zijn. Veel stellen komen pas in actie - in relatietherapie gaan bijvoorbeeld - als hun problemen al behoorlijk heftig zijn. Met The Spark Box zit ik daar een flinke stap voor. Je kunt er veel mee winnen als je ingrijpt als je liefdesleven een sleur dreigt te worden. Met aanmodderen en gevoelens aan de kant schuiven, schiet niemand wat op." Daarom hoopt ze dat ze met The Spark Box veel mensen kan helpen: "Het is een prachtig cadeau, echt iets moois en iets liefs. Stomende seks is heerlijk, maar oprechte aandacht en goed gesprek over dromen en verlangens zijn minstens zo belangrijk en horen net zo goed bij intimiteit. Met The Spark Box ga je aan de slag met hele plaatje." 

Judith verkoopt op dit moment boxen voor stellen, maar daar komen eind februari / begin maart solo boxen voor vrouwen bij en later dit jaar ook solo boxen voor mannen. klik hier voor de webshop.