Sinds The Blind Auditions maakt Sophia Kruithof keer op keer op keer diepe indruk. Coaches/juryleden Anouk, Ali B, Lil Kleine en Waylon bejubelen de zuivere, pure stem van de Weespse en de manier waarop ze zich ondanks haar jonge leeftijd in de emoties van het lied kan inleven en die ook weet over te brengen.

Sophia's optredens zijn groots, juist omdat ze het klein houdt. Is dat genoeg om te blijven tot aan de finale en er uiteindelijk ook met de overwinning vandoor te gaan? Veel Weespers denken van wel. Zolang Sophia in de race is om The Voice te winnen, komen we steeds met een nieuwe aflevering van 'Team Sophia'. Daarin mogen uiteenlopende Weespers - van het gewone volk tot professionals in de muziek- en entertainmentindustrie - even de jury zijn. Deze week draaien de stoelen van: musicalster Rolf Koster, vriendin Lorenza Kok en Vechtstede-docent Nina van Apeldoorn. 

Rolf Koster 

Musicalster, Weesper sinds 5 jaar en mede-organisator van het Weesper Concert aan de Steiger: "Alsof er een engeltje staat te zingen, dat vind ik echt. Ze houdt het heel klein en dat vind ik juist leuk. Tegenwoordig lijkt het wel alsof je heel hard moet kunnen zingen en uithalen om door te breken. Maar Sophia doet het op haar eigen manier, ik hou ervan. Ik zou haar dan ook willen adviseren: blijf bij jezelf, vertel je verhaal en laat je niet de commerciële kant opduwen."

'De Beste singer-songwriter was misschien een beter programma geweest'

Rolf vervolgt: "Gelukkig heeft ze Anouk als coach, dat is voor Sophia ook echt de beste keuze. Anouk zal haar niet willen veranderen, denk ik. Of Sophia ook echt gaat winnen? Dat vind ik lastig. Wat dat betreft is The Voice een raar programma. De Beste singer-songwriter van Nederland was eigenlijk een betere talentenjacht voor Sophia geweest. Ik ben heel benieuwd wat ze deze vrijdag gaat zingen. Ik zou het heel tof vinden als ze haar eigen unieke draai geeft aan populair uitpaknummer en daar dan iedereen mee verrast. Zo van: kijk maar, zo kan het ook. Als mijn agenda het toelaat, zit ik vrijdag zeker voor de buis!" 

Van The Blind Auditions naar de halve finale, zo ging dat:
Via Vincent van Don Maclean (The Blind Auditions), Hoe Het Danst van Armin van Buuren (The Battles) en Million Years Ago van Adele (The Knock-outs) knokte de Weespse zich op haar eigen bescheiden wijze naar de live shows. En daar stond ze dan vrijdag 7 februari. Sophia was als laatste van Anouks kandidaten aan de beurt en zong Keep your head up van de Britse singer-songwriter Ben Howard. Opnieuw was de jury lovend over de melancholische stem van de Weespse, haar gitaarspel en het feit dat ze al op 17-jarige leeftijd een heel eigen geluid heeft. Presentatrice Chantal Janzen noemde haar na dat eerste live optreden in The Voice 'het wonder van Weesp'. Ook het publiek omarmde de jonge zangeres: ze kreeg de meeste publieksstemmen en ging hiermee rechtstreeks door naar de halve finale. Die halve finale is aanstaande vrijdag (21 februari) om 20.30 uur op RTL4.

Lorenza Kok  

Een goede vriendin van Sophia, Lorenza zingt zelf ook: "Zolang als ik Sophia ken, wilde ze stiekem al meedoen aan de Voice. Toen ze eindelijk had besloten zich in te schrijven, heeft Sophia me denk ik wel vier filmpjes gestuurd met de vraag: “Lorenza, is dit goed genoeg als auditiefilmpje voor de Voice? Heb je nog op of aanmerkingen? Wel eerlijk zijn!” Ik heb vanaf het begin al gezegd dat het - welk filmpje ze ook op zou sturen - wel goed zou komen met door de voorrondes komen. Gelukkig kreeg ik gelijk. Ondanks mijn hoge verwachtingen was ik, toen ik in het publiek zat bij The Blind Audition, toch bizar overdonderd. Veel meer dan ik van te voren had kunnen bedenken. Het is zo fijn dat Sophia op deze manier de kans krijgt om haar talent te delen. Ik denk dat Sophia door haar eigen stijl en geluid een grote indruk zal blijven maken. Ik ben er van overtuigd dat Sophia de halve finale onwijs goed gaat doen, maar ik ben hoe dan ook ontzettend trots op wat ze doet. Voor mij heeft ze zich al lang en breed bewezen en ik hoop vooral dat ze kan genieten van wat ze allemaal mag meemaken!"

'Ze is niet alleen een nóg betere zangeres geworden, maar ook gegroeid als mens'

Nina van Apeldoorn

Docent Engels op het Vechtstede College: "Een aantal jaar geleden werd ik als docent bij het Vechtstede Theater betrokken. Ik mocht bij de productie van Lord of the Flies helpen met allerlei zaken. Ook moest ik wel eens bij het clubje ‘zang’ zitten om hen een opdracht mee te geven vanuit de regisseurs. Daar zat onder andere Sophia bij. Met een gitaar in handen en een prachtige stem kon zij mij jaren geleden al betoveren. Een sprookjesachtige stem, die alleen nog maar beter is geworden. Vorig jaar, bij de productie van FAUST, was ze toch druk in de weer! Ze moest best voorzichtig zijn met haar stem voor en tijdens de voorstellingen, want toen was ze al bezig met audities van The Voice. School, een theatervoorstelling, én the Voice of Holland… en dan nog overeind blijven staan. Dit jaar hebben we uiteraard weer een nieuwe productie en ik had verwacht dat wij haar helaas zouden moeten missen, maar niets is minder waar. Ze zei: 'Ja, natuurlijk ben ik erbij! Ik doe alleen wel mee aan The Voice…' Ach ja, natuurlijk. Ik ben enorm trots op haar en de stappen die ze in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Ze is niet alleen een nóg betere zangeres geworden, maar ook gegroeid als mens. Het is elke keer weer een cadeautje om haar te zien en horen; bij The Voice én live!"