Het is anderhalf jaar geleden dat deze redactie begon met WeesperNieuws Extra, een online platform voor betalende abonnees. De inkomsten die we hiermee genereren, gebruiken we voor het versterken en uitbreiden van het lokale nieuws. De abonnee (u, dus) krijgt in ruil voor die financiële bijdrage interessante achtergrondverhalen, verrassend nieuws, openhartige interviews en mooie foto's. De eerste Weespers schreven zich al snel in en inmiddels heeft WeesperNieuws Extra een trouwe en gestaag groeiende schare lezers. Mede hierdoor kunnen we ook elke week een gratis krant blijven maken. 

Extra-katern

Een paar maanden na de start vulden we ons Extra-pakket aan met een maandelijks magazine, omdat onze lezers aangaven dat ze de behoefte hielden aan iets op papier. Ook de inwoners van Hilversum wordt een papieren variant van Gooi en Eembode Extra aangeboden. Zij krijgen vandaag het eerste Extra-katern in de bus - in combinatie met de gratis huis-aan-huiskrant, die ook daar gewoon blijft verschijnen. Ondertussen staan die mooie verhalen in dit speciale katern ook online. 

Extra-abonnees kunnen met hun account ook op de andere Extra-sites

En daarmee komen we bij het goede nieuws voor de WeesperNieuws Extra-abonnees. Zij hebben met hun account ook toegang tot deze artikelen. Een greep: Er zijn zorgen over het voorbestaan van Theater Gooiland, omdat de gemeente Hilversum de subsidiekraan dichtdraait. Maandag nam Wimar Jaeger afscheid als wethouder van Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes zei in zijn speech dat hij in de zes jaar dat hij heeft samen gewerkt met Jaeger twaalf jaar ouder is geworden. En waar vind je nog een ouderwetse platenzaak? In Hilversum dus. Daar runt Gerard Kamer al 35 jaar Platenhuis ‘t Oor, hij prijkt ook op de kleurrijke voorpagina van het eerste katern, zie de foto bij dit artikel. 

Elke dag nieuwe verhalen 

Meer lezen? Kijk dan op gooieneembode.nl/extra. Er komen elke dag nieuwe verhalen bij. En elk weekend publiceert de Hilversumse redactie bovendien, net als wij in Weesp, op zaterdagochtend een groot interview met een markante Hilversummer. Het kan zijn dat u bij het eerste bezoek aan dit platform eerst weer op het betaalhekje stuit. U kunt dan gewoon inloggen met uw WeesperNieuws Extra-account. Andersom geldt het trouwens ook: de abonnees van Gooi en Eembode kunnen straks ook de Extra verhalen van Weesp lezen. 

En hier blijft het niet bij wat ons betreft. Uitgever Enter Media wil het abonneemodel ook uitrollen naar andere kranten die we in de Gooi en vechtstreek uitgeven, waaronder fusiegemeente Gooise Meren (Muiden, Naarden en Bussum). Dat betekent dat u als Extra-abonnee dit jaar steeds meer Extra's krijgt. Bovendien komen we binnenkort met nog iets heel leuks, maar daarover volgende week meer!