Het zijn enkele reacties op de sociale media op het bericht dat de 22-jarige Max Verheijen uit Muiderberg plotseling is overleden. De jonge student aan de TU in Delft kwam maandag, samen met vier anderen, om het leven bij het surfdrama in Scheveningen. Dinsdag is zijn lichaam geborgen. 

Max bracht zijn middelbare schooltijd door op het Goois Lyceum in Bussum. De directie van de school laat het MuiderNieuws weten erg geraakt te zijn door het verschrikkelijke nieuws.

Goedlachse gast

"Vandaag bereikte ons het onwaarschijnlijk verdrietige bericht dat een van de surfers die afgelopen maandag in Scheveningen is overleden onze oud-leerling Max Verheijen is. Dit bericht heeft ons erg geraakt. We herinneren ons Max als een goedlachse, leuke leerling. Zo'n gast die je aan het werk moest houden en die altijd in was voor een praatje en een lach. Ongelooflijk dat hij niet langer heeft mogen genieten van het leven en dat zijn familie en vrienden niet langer kunnen genieten van hem. We wensen natuurlijk alle mensen die hem kenden heel veel sterkte met dit vreselijke verlies."

'Ongelooflijk dat hij niet langer heeft mogen genieten van het leven'

In Scheveningen raakte afgelopen maandagavond een grote groep surfers in de problemen bij het noordelijk havenhoofd. De grootscheepse reddingsoperatie en zoekactie die daarop volgde heeft niet kunnen voorkomen dat vijf surfers om het leven kwamen. Eén surfer werd gered. Veel is nog onduidelijk over het ongeval, er lag die avond buitengewoon veel schuim op het water. De slachtoffers, allemaal zeer fitter en ervaren sporters, zouden zijn gaan bodysurfen in het water; een surfsport waarbij je zonder surfplank in het water ligt. 

Een van de lichamen is nog niet geborgen. De zoektocht is vandaag hervat.