De man werd door het openbaar ministerie ook beschuldigd van poging zware mishandeling omdat hij tijdens een ruzie op de Groest in Hilversum met een bierflesje tegen het hoofd van een Hilversummer zou hebben geslagen. De rechtbank achtte dit echter niet bewezen.

De officier van justitie eiste woensdagochtend vijf maanden celstraf, omdat zij zeer zwaar tilde aan het incident op 1 september in de Herenstraat in het centrum van Hilversum. Daarbij zou volgens de aangifte van het slachtoffer de Weesper met een bierflesje tegen zijn hoofd hebben geslagen. 

Camerabeelden

Volledige onzin volgens de advocaat die namens zijn cliënt de rechtbank wees op de camerabeelden van die nacht. Daarop is te zien is dat de Weesper op het moment waarop hij slaat geen bierflesje in zijn hand heeft. De verdediging pleitte zelfs voor noodweer, omdat de Weesper niet alleen door het slachtoffer werd aangevallen maar door een hele groep jongens. 

De man had volgens de rechters kunnen weglopen, in plaats van ruzie zoeken

Daar was de rechtbank het niet mee eens. Volgens haar moet de Weesper wel vrijgesproken worden van het slaan met een bierflesje, maar moet hij worden veroordeeld voor mishandeling. De man had volgens de rechters kunnen weglopen, in plaats van de confrontatie op te zoeken en te slaan.

De Weesper, die gedetineerd zit en niet bij de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak aanwezig was, is ook schuldig bevonden aan verzet bij aanhouding. Op de avond van de ruzie op de Groest, sloeg de Weesper van zich af toen de gewaarschuwde politie de twee ruziemakers uit elkaar wilde halen. Daarbij sloeg hij een van de agenten in het gezicht.

Enkelband doorgeknipt

Drie weken later, op 25 september, kwam de verdachte in zijn woonplaats opnieuw in conflict met een agent. Tijdens een aanhouding daar belette hij een agent waarbij hij de agent een duw gaf. Naast deze feiten is de Weesper ook veroordeeld voor het doorknippen van zijn enkelband in april 2018.

De Weesper zit momenteel een gevangenisstraf uit voor een andere strafzaak. Hij moet de doorgeknipte enkelband betalen, in totaal 490 euro, en een van de agenten de schade vergoeden van 275 euro.