Het oude bureau aan de Hoogstraat sloot half juni de deuren. De afgelopen weken zijn gebruikt voor het verhuizen van alle spullen en het inrichten van de nieuwe locatie. Dat werk is nu klaar, en bij die nieuwe start werd vanmorgen in een vanwege corona kleine setting bij stilgestaan. 

Teamchef van politie Gooi-noord Harm van der Voorde sprak de wijkagenten en de boa's toe: 'Als gevolg van de nationalisering van de politie, gaan in ons land veel politiebureaus dicht. En hoewel de wijkagenten veel op straat zijn en veel administratieve zaken tegenwoordig online kunnen worden geregeld, blijft het goed dat burgers en de politie een plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Met de investering in deze mooie, nieuwe post is dat voor komende jaren gewaarborgd."  

Geschrokken

Volgens de teamchef is het aan de inspanningen van waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove te danken dat Weesp een Politiepost heeft gekregen. Van Bochove was er zelf vanmorgen ook en zei daarover: "Toen mij werd verteld dat het politiebureau aan de Hoogstraat dichtging, was dat schrikken. Dat is wel het laatste wat je als burgemeester wil horen. Ook binnen de politiek en de samenleving werden zorgen en kritiek geuit. Daar moest ik natuurlijk wat mee. Gelukkig heeft dat goed uitgepakt."  

Teamchef Harm van der Voorde (midden) en burgemeester Van Bochove (rechts)

De brandweer heeft voor de komst van de politie de fitnesszaal moeten opofferen

De betrokken partijen zijn met elkaar om tafel gaan zitten en kwamen tot conclusie dat een ruimte in de bestaande brandweerkazerne ideaal zou zijn. De brandweer heeft voor de komst van de politie de fitnessruimte moeten opofferen. Politiechef Van der Voorde: "Ons is alle medewerking verleend, we voelen ons heel welkom." De politiepost bevat onder meer kantoorruimte voor de wijkagenten, een spreekkamer voor verhoren en opnemen van processen-verbaal en een keuken/kantine.Aan de buitenkant moet nog wel wat gebeuren. "Bij de deur hangt wel een bord, maar voor de herkenbaarheid willen we het logo van de politie ook op de gevel hebben", aldus Van der Voorde. 

De vlag in top

Voor de kazerne prijken drie vlaggenmasten. De vlaggen van de brandweer en de ambulancedienst (die zit ook in het pand) hingen al in top. Aan burgemeester van Bochove de eer om de politievlag te hijsen. De buurtbewoners keken nieuwsgierig toe. Na de openingshandeling was de nieuwe politiepost direct open voor bezoekers. De openingstijden zijn voortaan dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op die tijden is er in principe altijd een agent aanwezig. Om wachttijden te voorkomen, kan er vooraf een telefonische afspraak worden gemaakt via het algemene politienummer 0900-8844.

 

Op de andere werkdagen (maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur) kunnen Weespers uitwijken naar het politiebureau van het basisteam Gooi-Noord. Dit bureau ligt aan de Amersfoortsestraatweg 12 in Naarden. Aangiften kunnen overigens ook telefonisch, via internet of zelfs bij de mensen thuis worden opgenomen. 

Voor spoed blijft het altijd noodzakelijk om 112 te bellen.