De steen blijkt een bijzondere lithosteen uit 1834 te zijn.
De steen blijkt een bijzondere lithosteen uit 1834 te zijn.

Steen die nooit verkocht had mogen worden, is terecht

Mensen

WEESP- De steen met het portret erop die per ongeluk was ingebracht bij de Kringloper in Weesp, én een paar weken geleden ook verkocht was, is terecht. Eigenaresse Margot Meijer (59) uit Amsterdam is de hemel te rijk.

De lithosteen, want dat is het, was gekocht door Paul Kers uit Muiden. Hij was er enorm blij mee, maar begrijpt hoe belangrijk het voor Margot is om het familiestuk weer terug te krijgen. En dus verruilde de steen begin deze week weer van eigenaar.

Onderzoek
Paul deed het nodige onderzoek en maakte de steen schoon. Dat het een bijzondere lithosteen was, had hij onmiddellijk gezien in de winkel. De steen bleek uit 1834 te stammen. Paul, die zelf als amateur-kunstenaar realistische aquarellen maakt, wilde nog gaan proberen afdrukken van de steen te maken en te achterhalen wie de vrouw is wier portret op de lithosteen staat. 

Aandoenlijk
Voordat hij daarmee verder kon gaan, hoorde hij bij een bezoek aan de Kringloper echter het verhaal van Margot. "Medewerker Bert herkende me, ik kom heel regelmatig in de winkel. Ik vond het verhaal zo aandoenlijk, dat ik besloot dat zij hem weer van mij kon overnemen."

Megapluim
Margot is ontzettend blij dat zij de steen weer terug heeft. Voor haar heeft de steen, zo lang ze zich kan herinneren al in de familie, grote emotionele waarde. Toen ze de steen weer overnam, nam ze voor Paul een flesje wijn mee als bedankje en ook de medewerkers van de Kringloper worden getrakteerd op taart en bloemen. "Vooral Bert ben ik heel dankbaar, die verdient echt een megapluim!"

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant