De Bloemendalerpolder was eerst grotendeels Muider grondgebied.
De Bloemendalerpolder was eerst grotendeels Muider grondgebied. Foto: Archieffoto: G.J. Schultz

Gooise Meren tekent bezwaar aan tegen 'poldercompensatie'

Algemeen

GOOISE MEREN - Er moet volgens de gemeente Gooise MEren een hoger bedrag op tafel komen van de gemeente Weesp om Gooise Meren te compenseren voor het gedane werk voor de nieuwbouwwijk van de Bloemendalerpolder.

Gooise MEren tekent bezwaar aan tegen het bedrag van net wat meer dan een ton euro waarvan Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland heeft gezegd dat Weesp dat aan Gooise Meren moet betalen. Gooise Meren stelt recht te hebben op meer. Eerder werd een bedrag van anderhalf miljoen euro geëist.

Gooise Meren heeft recht op geld van Weesp omdat de toenmalige gemeente Muiden kosten heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. De polder was voor de fusie deels Weesper en deels Muider grondgebied. De gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Na de fusie kwam er echter een grenscorrectie en werd de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp, waardoor Muiden dus kan fluiten naar de verdiensten.

Gedeputeerde Staten moet nog een oordeel vellen. Dat gebeurt pas later. Vanwege het zomerreces heeft Gooise Meren eerst pro forma bezwaar aangetekend. Daarmee verzoekt het GS om extra tijd om het echte bezwaar op te stellen. Dat bezwaar moet voor oktober binnen zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant