Afbeelding

Klachtenloket gemeente mag drukker

Buurt / wijk

WEESP - Meer inwoners van Weesp zouden gebruik moeten maken van de Fixi-app, het digitale klachtenloket van de gemeente Weesp. Dat stelt wethouder Léon de Lange (D66). De onderhoudsploeg van de gemeente kan daardoor sneller en efficiënter de klachten te lijf en voor de inwoner is meteen duidelijk hoe de opvolging van zijn of haar klacht is.

Weesp stapte in december over op Fixi. Via app of website kunnen losliggende stoeptegels, scheve lantaarnpalen en andere klachten over de openbare ruimte worden gemeld. Medewerkers achter de vertrouwde klachtentelefoon zetten de telefonische klachten ook in dit systeem. Zo wordt alles meteen doorgezet naar de verantwoordelijke persoon. De richtlijn is dat er binnen drie werkdagen een reactie is, ook bij zaken die niet meteen opgelost kunnen worden.

Het werpt wel de vraag op of het zeskoppige onderhoudsteam dat allemaal wel aankan. De Lange: "Voor zover ik kan zien wordt alles heel adequaat opgelost." Verder stelt hij vast dat Fixi voor overzicht zorgt, wat efficiënter werken mogelijk maakt. "De onderhoudsploeg kan nu in een keer een aantal problemen in een wijk tegelijk aanpakken." Op vragen van de gemeenteraad, vlak voor het zomerreces, deed wethouder Maarten Miner (GroenLinks) de toezegging om te evalueren hoe de Fixi-methode aansluit op de dienstverlening van de gemeente.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant