Afbeelding

FC Weesp van de mat gespeeld door streekgenoot

Sport

WEESP - FC Weesp heeft afgelopen weekend een slechte beurt gemaakt tegen zaterdagtweedeklasser en streekgenoot BFC. De Weespers werden voor de beker compleet van de mat gespeeld: 6-1.

FC Weesp kwam voor rust nog wel op voorsprong door een benutte vrije trap van Milan Geertsma. BFC, de ploeg van oud FC Weesp-trainer Karel Knaap, bekwam snel van de schrik en stond razendsnel alweer op gelijke hoogte. Een hoekschop van Jostein Ohm werd door Koen Beuker tegen de touwen gekopt. De treffer leek een opmaat op meer. Nog voor rust kreeg BFC een paar goede kansen om op voorsprong te komen, maar was soms ook wat slordig en traag. Aan de andere kant mocht FC Weesp ook haar handen dichtknijpen dat de keeper goed stond de spelen en de ploeg met een paar puike reddingen lang op de been hield.

Na rust was BFC echter heer en meester en kreeg het vele kansen. Na meer dan een uur voetballen werd dat beloond door een doelpunt van Jelle van der Geest. Daarna bleek het hek van de dam. Met doelpunten van Jostein Ohm (2x), Koen Beuker en Julian van der Lek werd een totaal ontredderd FC Weesp compleet van de mat gespeeld. De Weespers leken opgelucht toen de scheidsrechter na anderhalf uur voetballen voor het einde floot en de schade daarmee nog enigszins beperkt bleef.