Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Ymere verbreekt banden met huurdersvereniging De Vechtstroom

Algemeen

WEESP - Ymere heeft de banden met huurdersvereniging De Vechtstroom verbroken. Dat maakt de woningcorporatie vandaag bekend. 

Het besluit komt volgens Ymere zelf niet als een verrassing. Huurdersvereniging De Vechtstroom is één van de huurdersverenigingen voor Weesp en Gooise Meren, naast WMM. Ymere heeft aangegeven vanaf volgend jaar nog maar met één huurdersorganisatie voor deze regio te willen werken. Er werd geprobeerd de huurdersorganisaties te laten fuseren, maar dat is niet gelukt. 

Teveel verdeeldheid
Volgens regiomanager Kim Ronner van Ymere was er teveel verdeeldheid. "Verdeeldheid is niet in het belang van huurders. Samen met andere factoren leidt dat tot een onwerkbare situatie voor alle partijen. Na een zorgvuldige afweging is dat voor ons reden om de samenwerking met één van de twee huurdersorganisaties te beëindigen", zo zegt ze. 

Samenwerking verliep al langer moeizaam
Ymere gaat nu dus alleen verder met huurdersvereniging WMM, de woningcorporatie heeft geen vertrouwen meer in een constructieve toekomst met De Vechtstroom. "De samenwerking met De Vechtstroom verloopt al enige tijd moeizaam. Zo worden gemaakte afspraken niet altijd nagekomen of plotseling herzien. Daarnaast is volgens Ymere De Vechtstroom bestuurlijk relatief klein en daardoor kwetsbaar. Ymere benadrukt dat een kritische houding van De Vechtstroom geen reden is de samenwerking te beëindigen", zo laat men weten.

Huurdersverenigingen De Vechtstroom en WMM zitten namens huurders van Ymere aan tafel als er bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt met de gemeente over alles wat met huren te maken heeft. In iedere regio waar Ymere actief is, is er één huurdersvereniging. In Weesp en Gooise Meren zijn dat er twee.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant