Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Geen plannen voor uitbreiding fietsenstalling bij station

Buurt / wijk

WEESP - Er is een groot tekort aan stallingsruimte voor fietsen rond het station, maar vooralsnog heeft ProRail – die hierover gaat – geen plannen voor uitbreiding. "Er is nu geen actief project gaande voor wat betreft fietsen in Weesp", laat een woordvoerster weten.

Hiermee reageert zij op vragen die raadslid Christian Pfeiffer onlangs aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld over het grote aantal fietsen dat op en rond het plein buiten de fietsenstaling wordt gestald. Bewoners storen zich eraan en de laatste maanden kijkt het probleem toe te nemen, maar een snelle oplossing is er niet.

Volgens ProRail zijn er 1150 plekken in de onbewaakte en 1100 in de bewaakte stalling, maar dit aantal is niet genoeg. "Er wordt voor 2030 een tekort voorspeld over het gehele station van ca 900 plekken", laat ProRail weten. "Grotendeels zou dat opgelost moeten worden met het beter benutten van de gedeeltelijke leegstand in de betaald bewaakte stalling. Mocht er desondanks over uitbreiding nagedacht gaan worden, dan zou je uiteraard ook aan de achterkant kunnen kijken."

Op WeesperNieuws Extra staat een uitgebreid artikel over de fietsproblemen rond het station.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant