Afbeelding

Tony Scott schuift aan op Radio Weesp

Algemeen

WEESP - Met hits als 'The Chief', 'Get Into It', 'Gangster Boogie', 'Move To The Big Band' en nog vele andere scoorde hij eind jaren 80, begin jaren 90 wereldhits: Tony Scott. Toen hij voor het radiostation waar zijn broer werkte een jingle had gerapt bood Peter Duijkersloot, eigenaar van het label Rhythm, Tony Scott een contract aan. Scott was toen nog maar 16 jaar oud.

In 1989 verscheen de single met een dubbele A-kant met de nummers: 'That's How I'm Living' en 'The Chief'. Het laatste nummer was geschreven als een 'ode' aan zijn roots, hij is namelijk een nazaat van een Amazone-indiaan van de Caraïben-stam. De single werd een succes in onder meer Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kreeg het nummer aandacht. Samen met zijn vaste producer Fabian Lenssen maakte Scott dat jaar ook zijn eerste album. In Amerika werd het album 'The Chief' omgedoopt naar 'That's How I'm Living', omdat hij met dat nummer daar bekender mee was geworden.

Daarna volgden nog meer singles en albums. En nu, in 2016, zal hij op donderdag 12 mei aanschuiven bij Robin Clement in zijn programma 'Nooduitgang' op Radio Weesp. Vanaf 20.00 uur zullen Tony en Robin je meenemen met een reis door de muziek. 

Radio Weesp is te beluisteren via 106.5 FM of via www.radioweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant