Foto: EO
Foto: EO

Het eheime leven van de 4-jarige Yusri

Algemeen

WEESP - De 4-jarige Yusri Baddou uit Weesp is maandag 20 februari te zien in een nieuw televisieprogramma van de Evangelische Omroep: 'Het geheime leven van 4-jarigen'. Het programma speelt zich af in en rond een kinderdagverblijf en geeft een persoonlijk kijkje in de leefwereld van deze leeftijdsgroep. Hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen?

In elke aflevering staan acht 4-jarigen centraal, die in achtergrond, gezinsherkomst en ontwikkelingsniveau van elkaar verschillen. Toch hebben ze ook veel gemeen: ze zijn nieuwsgierig, vindingrijk, hebben energie voor tien en zijn regelmatig eigenwijs. Wat gebeurt er wanneer ze met elkaar spelen? Hoe reageren ze wanneer ze worden uitgedaagd in vrolijke spelletjes of wanneer ze aan het denken worden gezet in één van de opdrachten? De beelden zijn grappig, verbazingwekkend en regelmatig ontroerend.

Analyse
Meerdere camera's en audiozenders registreerden het gedrag van de 48 kleuters. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken mee tijdens de opnames en voorzien de beelden van deskundig commentaar. Ze duiden het gedrag van de kinderen op verfrissende, humoristische wijze en verklaren vanuit wetenschappelijk kader wat het gedrag van de 4-jarigen over hun toekomstperspectief zegt.

Maandag
Yusri staat centraal in de eerste aflevering van 'Het geheime leven van 4-jarigen'. Het programma start op 20 februari en is zes weken lang, elke maandag om 22.05 uur te zien op NPO 1.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant