Afbeelding

30 jaar De Mazzel, een begrip in Weesp

B2B

WEESP - Het is een begrip in Weesp. Morgen bestaat grillbar De Mazzel precies 30 jaar. Milad Moussa kwam in 1981 op 22-jarige leeftijd naar Nederland. Moussa combineert zijn werk als horecaondernemer met een loopbaan als NLP-trainer.

Voor dit laatste keerde hij afgelopen jaren eens in de zoveel maanden terug naar Egypte voor seminars en televisieoptredens.

"Dat staat nu wel op een wat lager pitje. Ik wil niet meer zo veel reizen. Ik heb sinds mijn moeder twee jaar geleden overleed ook niemand meer in Egypte. Er is daar niemand die op me wacht als ik aankom en niemand die me gedag zegt als ik wegga. Mijn leven is hier in Weesp."


Cursus
NLP (neuro-linguïstisch programmeren: middels taal en communicatie invloed uitoefenen op onbewuste breinprocessen) blijft wel een rol spelen in Moussa's leven. "Het heeft me veel gebracht en dat wil ik delen met anderen. Waarschijnlijk geef ik medio april/mei een tweedaagse cursus in Weesp."

In zijn pre-NLP-periode stond de ondernemer heel anders in het leven: "Ik kan nu veel beter met mensen en bepaalde situaties omgaan. Dat komt me ook in mijn werk als horecaondernemer van pas. Als ik tien jaar geleden een conflict had, kon ik dat niet altijd even goed oplossen. Nu ben ik in staat een conflict om te buigen naar een win-win-situatie, waardoor ik aan het eind van de dag altijd met een goed gevoel de deur achter me dichttrek."

Nooit problemen
Overigens heeft Moussa weinig heibel in zijn tent, haast hij zich te zeggen. "Mensen denken vaak dat ik in het weekend lastige klandizie heb, omdat het 's avonds laat vaak mensen zijn die er al een avondje stappen op hebben zitten. Maar er zijn zelden problemen. Ze komen hier gewoon om even lekker te eten." In twee derde van de bestellingen gaat het om Moussa's shoarma, die tot ver buiten Weesp geliefd is vanwege de goede kwaliteit van het vlees, de lekkere kruiden en de verse sauzen. De helft van de klanten neemt de maaltijd mee naar huis, de andere helft neemt plaats aan een van de tafeltjes. "Ik vind het 't leukst als mensen gezellig gaan zitten, dan is er meer tijd voor echt contact en leuke gesprekken."

24 jaar
Van de dertig jaar dat de grillbar bestaat, wordt de zaak alweer 24 jaar geleid door Moussa. "De vorige eigenaar was een vriend van me, ik at hier weleens. Toen ik hoorde dat hij De Mazzel wilde verkopen, was ik meteen enthousiast. Ik heb altijd in de horeca gewerkt en de wens om voor mezelf te beginnen was er al langer." De ondernemer woonde toen nog in Amsterdam, maar kon uiteindelijk een woning in Aetsveld betrekken. "Ik ben heel gelukkig in Weesp. Een grote stad is niets voor mij. Ik voel me hier erg thuis."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant